O şimdi başkanlık oturumlarını yönetiyor: "Beni Fethullah Gülen'in sohbetine götürdü"

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın Fetullah Gülen'le ilişkisini gözler önüne seren bir ifadeyi köşesine taşıdı.

O şimdi başkanlık oturumlarını yönetiyor:

15 Temmuz’da Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında tutuklanan ABD Wilmington Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. İsmail Kul, kendisini Fethullah Gülen’le tanıştıran kişinin halen Meclis Başkan vekilliği yapan AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın olduğunu açıkladı.

Ahmet Aydın tarafından 2010 yılında Fethullah Gülen’le tanıştırıldığını belirten Kul’un avukatı “Meclis Başkanvekili Aydın, müvekkilimi FETO’nun yanına götürmüş! Müvekkilim, tesadüfen 15 Temmuz akşamı yurda giriş yapmış, ifadesi alınmış ve şüpheli görüldüğü için tutuklanmış. Hatta TBMM kürsüsünde oturan Başkanvekili Ahmet Aydın, diğerinin iradesi yokken onu FETO’nun yanına götürüyor. Sonuç biri yaklaşık 5 aydır tutuklu, diğeri meclis başkanvekili ve tarihi konuşmada gülüyor. Hayırlı işler!” dedi.

Kritik iddiayı köşesine taşıyan Saygı Öztürk’ün yazısındaki ilgili kısım şöyle:

“Hoca olduğumu söyleyince götürdüler”

ABD Wilmington Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. İsmail Kul, izinli olarak geldiği Bursa’da temmuz ayında tutuklandı. 29 Aralık 2016 tarihinde Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi. İsmail Kul, kardeşi hakkındaki bir ihbar üzerine polisin geldiğini, olayı öğrenince eve gelip durumu öğrenmeye çalıştığını, ABD’de profesör olduğunu söyleyince polisin, amirine telefonla durumu bildirdiğini, “onu da alın gelin” talimatı üzerine emniyete götürüldüğünü öne sürdü.

İmam hatip lisesi mezunu olan, daha sonra Ege Üniversitesi Kimya Fakültesi’ni bitiren, devlet bursuyla ABD’ye gönderilen Kul, 28 Şubat sürecinde bursunun kesildiğini, kendi çabasıyla master ve doktorasını tamamladığını, ABD üniversitesinde göreve başladığını belirtti.

“Beni götüren milletvekili Ahmet Aydın’dır”

İsmail Kul, Savcı Muhammed Murat Salman’a verdiği ifadede, Fetullah Gülen’e gidişini şöyle anlattı:

“Ben, Fetullah Gülen’in, Pensilvanya’da bulunan evine toplam 4-5 defa sohbete gitmiştim. İlk defa katıldığım 2010 yılındaki sohbete bir milletvekilini götürdüğüm ifademde yer alıyor. Ancak bu husus ifademe yanlış yazılmış. Ben bu zamana kadar kimseyi Fetullah Gülen’in sohbetine götürmedim. Hatta tam tersi beni birileri sohbete götürdü. İfademde bahsetmiş olduğum milletvekili AK Partili vekillerden Ahmet Aydın’dır. Güneydoğu illerinden birinin vekilliğini yaptığını hatırlıyorum.
Milletvekili Ahmet Aydın’la, 2010 yılında Philadelphia’da bir kültür festivalinde tanışmıştım. Festivalden sonra milletvekili ve yanında bulunan birkaç kişiyle birlikte kahvaltı yapmıştık. Daha sonra bu şahıslar Fetullah Gülen’i ziyarete gideceklerini, benim de kendilerine eşlik edebileceğimi söyleyince ben de kabul ettim. Olay bu şekilde meydana geldi.”