'Nuriye ve Semih yasakları' sınır tanımıyor

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek için pedal çeviren avukatlar engellendi.

'Nuriye ve Semih yasakları' sınır tanımıyor

Açlık grevi eylemlerinin 152. gününde olan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek vermek için İstanbul’dan Ankara’ya pedal çevirmeye başlayan 2 avukat Gebze’de “bisikletle yola devam etmelerinin karayolları trafik kanununa uygun olmayacağı” gerekçesiyle engellendi.

Gülmen ve Özakça’ya destek eylemleri kapsamında, küçük kızları İdil’i de yanlarına alarak İstanbul’dan Ankara’ya bisikletle yola çıkan avukatlar Ezgi Çakır ve Süleyman Gökten’in ekibine İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki görevinden ihraç edilen Celal Akgün de katılırken, ekibin yolu Gebze’de “bisikletle yola devam etmelerinin karayolları trafik kanununa uygun olmayacağı” gerekçesiyle kesildi.

Engelleme nedeniyle Çakır, Gökten ve Akgün İzmit’e kadar araçla geldi.

İzmit’te tren garından yürüyerek İnsan Hakları Parkı’na gelip burada bir süre dinlenen grubun basın açıklaması yapması polis tarafından engellendi.

Ardından basın açıklaması ve ‘pedal yasağı’na tepki gösteren avukat Ezgi Çakır, şunları söyledi:

‘Tehlikeli bir yol değil mi, bu yolu neden seçtiniz?’ diye soruyorlar ama bir çok sebebi var. Biz İdil’i bu yolla koruyoruz aslında. İdil’e başka bir şey gösteriyoruz. Sistem çocukların sağlıklı gelişimine engel, sistem yaşatmıyor aslında çocukları. Herkes susuyor, bir korku var. Kimimiz eşimiz, kimimiz çocuğumuz var diyor. Biz de bir şeylerden çekiniyor olabiliriz, korkuyor olabiliriz ama biz Nuriye ve Semih’in hayatlarını kaybetmesinden de çok korkuyoruz. O yüzden birlikte bir şeyler yapalım istedik, yoldaşları olalım istedik.