Nuriye ve Semih'in avukatları tutuklandı!

Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın 14 Eylül'deki duruşmasından 2 gün önce gözaltına alınan 14 avukat tutuklandı.

Nuriye ve Semih'in avukatları tutuklandı!

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen ve cezaevinde açlık grevinin 166. gününü geride bırakan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın 14 Eylül’deki duruşmasından 2 gün önce gözaltına alınan Halkın Hukuk Bürosu üyesi 16 avukat, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

4 ayrı mahkeme tarafında ifadelerinin alınması tamamlanan avukatlardan 14’i tutuklanırken iki kişi serbest bırakıldı.

Eklenen tanık üzerinden ‘örgüt üyeliği’ suçlaması

Savcılık, Berk Ercan isimli bir tutuklunun tanık ifadesini avukatların dosyasına koydu. Savcılık, Ercan’ın ifadesindeki ‘kamuoyunda öne çıkan davaları örneğin Berkin Elvan, Dilek Doğan, Hasan Ferit Gedik, Sabancı Suikastı ile açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça isimli şahıslar hakkındaki davaları takip ettikleri’ beyanları suçlama konusu yaptı.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından bürolarından ve evlerinden gözaltına alınan 16 avukat emniyet müdürlüğünde işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkartıldı. Savcılık sorgusunun tamamlanmasının ardından gözaltındaki avukatların tümü tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme ifadelerinin ardından, Didem Baydar, Şükriye Erden, Ayşegül Çağatay, Aytaç Ünsal, Yağmur Ereren, Zehra Özdemir, Ebru Timtik, Barkın Timtik, Engin Gökoğlu, Süleyman Gökten, Aycan Çiçek, Naciye Demir, Behiç Aşçı, Aycan Çiçek tutuklandı. Mahkeme Ezgi Çakır ve Ahmet Mandacı’nın ise serbest bırakılmasına karar verdi.