Nurettin Canikli'den tüm Avrupa'ya "Nazi" suçlaması

Canikli, Almanya'da AKP'li bakanlara konuşma izni verilmemesini eleştirirken, "Bunlar tüm Avrupa için bir 'Nazi' yaklaşımıdır" dedi.

Nurettin Canikli'den tüm Avrupa'ya

Almanya’dan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Nazi” benzetmesine yönelik tepkiler sürerken, bu kez aynı suçlama Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından tüm Avrupa ülkeleri için yapıldı. Canikli, Almanya’da AKP’li bakanlara konuşma izni verilmemesini eleştirirken, “Bunlar tüm Avrupa için bir ‘Nazi’ yaklaşımıdır” dedi.

Bir dizi programa katılmak için geldiği Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Aydın’la bir araya gelen Canikli burada yaptığı konuşmasında Avrupa’ya yüklendi.

Nurettin Canikli, konuşma yasakları ve salon iptallerine ilişkin, “Bu yaklaşımlar demokratik ilkelerle bağdaşmaz. Bu tür ifadeleri kullanmak üzücü ama yapılanları gerçek boyutuyla tanımlamak için başka seçeneğimiz yok. Bunlar baskıcı yöntemlerdir. Tam anlamıyla ‘faşist’ uygulamalardır. Almanya, Avusturya için ifade etmek gerekirse, esasında tüm Avrupa için bir ‘Nazi’ yaklaşımıdır. Tekrar Nazi’nin uygulamalarının, ‘Nazizimin’ uygulamalarının içinde bulunduğumuz yüzyılda ortaya çıkmaya başladığının hem de kendilerinden daha rasyonalist, aklı başında kararlar ve adımlar beklediğimiz yöneticiler tarafından bunların gündeme getirilmesi, adeta desteklenmesi son derece üzüntü verici bir hadisedir” diye konuştu.