Numan Kurtulmuş'tan Türkiye'nin Suriye sınırındaki askeri hareketliliğine dair açıklama

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Kuzey Suriye’den gelebilecek tehlikelere karşı yaptığı hazırlıklar "savaş ilanı"...

Numan Kurtulmuş'tan Türkiye'nin Suriye sınırındaki askeri hareketliliğine dair açıklama

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin Kuzey Suriye’den gelebilecek tehlikelere karşı hazırlık yaptığını ancak yapılan bu hazırlıkların savaş ilanı anlamına gelmediğini belirtti.

Reuters haber ajansına konuşan Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin Afrin’den füze atanlara karşı sessiz kalmayacağını da belirtti.

ABD’nin YPG’yi silahlandırmasına da değinen Kurtulmuş, Ortadoğu’da daha önce silahlandırılan hiçbir grubun bu silahları iade ettiğinin görülmediğini söylerek adeta istemeden de olsa Ortadoğu’daki emperyalist müdahalenin itiraf etmiş oldu.

Numan Kurtulmuş’un yaptığı açıklamanın hemen ardından ise Reuters’e konuşan YPG temsilcisi Sipan Hemo ise, Türk ordusunun ülkenin kuzeybatısındaki Azez-Cerablus hattı yakınlarında konuşlandırılmasının “savaş ilanı” olduğunu ve bu tarz askeri faaliyetlerin büyük bir çatışma riskini de beraberinde getirdiğini ifade etti.