Numan Kurtulmuş, kamudan ihraç edilenlerin sayısını açıkladı

Bugün gerçekleşen Bakanlar Kurulu sonrasında Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş basın açıklaması yaptı.

Numan Kurtulmuş, kamudan ihraç edilenlerin sayısını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sonrasında Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş basın açıklaması yaptı. Konuşmasında Kurtulmuş, 15 Temmuz’dna bu yana 143 bin 420 kişinin kamudan ihraç edildiğini belirtti.

Numan Kurtulmuş’un açıklamalarından öne çıkan noktalar şu şekildeydi:

“Şimdiye kadar 26 KHK çıkarıldı, 15 Temmuz’dan bu yana kamu görevlilerinin yüzde 3,5’i gibi bir rakam KHK ile ihraç edildi.

15 Temmuz anmalarına 6 milyon vatandaşımız katıldı. 143 bin 420 kişi görevden ihraç edildi. OHAL 3 ay daha uzatıldı. Örgütle bağlantısı olan 4 bin 888 mal varlığına el konulmuştur. Finansal kaynakları kurutulacaktır.

FETÖ ile mücadelenin yurt dışı ayağını kurutmak için Maarif Vakfı çalışmalarına başlamıştır. FETÖ okullarının Maarif Vakfı’na devri yapılacaktır. OHAL Komisyonu ara kademe bir hukuk mekanizması olarak kurulmuştur. İhraç edilenlerin bunların yanlış olduğunu iddia edenlerin başvuracağı bir yerdir. Bugün mesai saati sonuna kadar 3028 başvuru yapıldı. Valiliklere yapılan başvuru OHAL Komisyonu’na devredilmiştir. İç ve dış güvenlik tehditleri gündeme getirilmiştir.

“Hiç olmazsa ev hapsi verin”

FETÖ’nün fotoğrafı asla sıradan bir fotoğraf değildir. Gülen’in röportahı sıradan bir röportaj değildir. ABD’den istediğimizin (Gülen’in iadesi) ne kadar haklı olduğumuzu açıklıyor. Müttefiklik, dostluk bu adamı derdest edip tutuklamayı gerektirir. Hiç olmazsa oradaki hareket alanını kısıtlayın, ev hapsi verin. Bu adamın faaliyetlerini sınırlayın.

Terör örgütü suçuyla yargılananlar için tek tip kıyafet zorunluluğu

Bu konuyla ilgili çalışma yapılacak. Terör örgütü suçuyla yargılananlar için tek tip elbise sağlanacak. Bu tişörtü giyenler milleti rencide etmiştir. Hukukun üstünlüğü prensipleri içinde ilerliyoruz.

Rusya ile füze savunma sistemi

Rusya ile füze savunma sistemi olumlu sayılan bir müzakere içerisindeyiz. Türkiye’nin Katar’daki üssü yeni değildir. Katar’da yine ortak bir tatbikat yapılacaktır. Takvim önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır.