Numan Kurtulmuş: "Hollanda ile üst düzey görüşmeler askıya alınmıştır"

Sonlanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Hollanda ile yaşanan kriz hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş:

Sonlanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Hollanda ile yaşanan kriz hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hollanda’nın Türk bakanlara yönelik tutumunun kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirten Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Hollanda yaptıklarını telafi edene kadar üst düzey ilişkilerin askıya alınması”nın kararlaştırıldığını belirtti.

Kurtulmuş’un açıklamalarından önemli noktaları şu şekilde:

Üst düzey ilişkilerin askıya alınması

Bundan sonraki süreçte, Hollanda bu yaptıklarını bir şekilde telafi edene kadar üst düzey ilişkilerin ve planlanmış toplantıların, bakan ve üstündeki toplantıların, üst düzey resmi görüşmelerin askıya alınması, bunların bir müddet tehir edilmesi kararlaştırılmıştır.

“Bu gerilimin sorumlusu Türkiye değildir.”

Bu gerilim, bu kriz, bu kaos adına ne derseniz deyin, bizim çıkardığımız bir kriz değildir, bunun sorumlusu Türkiye değildir. Türkiye, bu krizin sorumlusu olmamasına rağmen, bundan sonraki süreçte sorumlu ama kararlı bir şekilde hareket edecek ve Türkiye ile Hollanda halkının karşı karşıya kalmaması için önemli gayret sarf edecektir.

“Yapılanlar hadsizlik ve terbiyesizliktir.”

(Hollanda’nın bakanlara yönelik tutumu) Yapılanlar hiçbir ölçüye uymayan, hadsizlik ve terbiyesizlik içeren davranışlardır. Bunların kabul edilmesi, hiçbir ölçü bakımından mümkün değildir.

Numan Kurtulmuş aynı zamanda Hollanda’nın gerekli adımları atmadığı taktirde, Türkiye’nin diğer alanlarda da ilave tedbirler alabileceğini belirtti.