Türkçe Olimpiyatları'nın suçlusu meğer Türkçe'ymiş!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AKP'nin yıllarca devlet olanaklarını seferber ederek destek olduğu Türkçe Olimpiyatları için güldüren ifadeler kullandı.

Türkçe Olimpiyatları'nın suçlusu meğer Türkçe'ymiş!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AKP’nin yıllarca devlet olanaklarını seferber ederek destek olduğu Türkçe Olimpiyatları’nı hatırlatarak “FETÖ denilen bu cinayet çetesi Türkçemizin imkanlarını kullanarak birtakım olimpiyatlar adı altında on binlerce insanı bir araya getirdiler.” ifadelerini kullandı.

Uluslarası Türkçe Yaz Okulu’nun kapanış töreninde yaptığı konuşmada, “Yıllardır Türkçeyi kendi gizli emelleri için bir araç olarak kullanan Türkiye’de ve yeryüzünde faaliyet gösteren bir ihanet çetesini bir terör şebekesini bir cinayet örgütünü hepiniz biliyor yakınan tanıyorsunuz. Ne yazık ki FETÖ denilen bu cinayet çetesi güzel Türkçemizin gönül dili olan güzel Türkçemizin o imkanlarını kullanarak bir takım olimpiyatlar adı altında on binlerce insanı bir araya getirdiler. O sahte gülücüklerle dolu yüzleri ile dünyada Türkçeyi de maalesef kötü bir şekilde kullandılar.” ifadelerini kullandı.

AKP lideri Erdoğan, 2012 yılındaki Türkçe Olimpiyatları buluşmasına bizzat katılmış ve burada yaptığı konuşmada Gülen’e “Biz gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Gurbet aynı zamanda garipliktir. Zaten oradan anlamını yükleniyor. Onun için de biz garipliğe tahammül edemeyiz. Diyoruz ki bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz. Şu anki tavrınızla hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim.” diyerek Türkiye’ye gelme çağrısı yapmıştı.

Para bastırdılar

Bununla da kalmayan AKP, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne Türkçe Olimpiyatları’nın 10’uncu yılına özel 2 bin adet hatıra para bastırarak Haziran 2012’de satışa sunmuştu. Hatıra paranın yanı sıra olimpiyat logolu 1 milyon adet madeni 1 TL de tedavüle sürüldü. Madeni 1 liraların bir yüzünde Türkçe Olimpiyatları logosu, diğer yüzünde ise o yıl için seçilen ‘İnsanlık el ele’ sloganı yer alıyordu.