Numan Kurtulmuş güldürdü: "Faşizmin ve nazizmin ayak seslerini duyuyoruz"

Kurtulmuş, ağzındaki baklayı çıkardı: "Faşizmin ve Nazizmin ayak seslerini duyuyoruz."

Numan Kurtulmuş güldürdü:

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında AKP’nin Avrupa ile çıkarttığı kriz gündemi ile ilgili AKP karşıtlarını “güldüren” açıklamalarda bulundu.

Hatırlanacağı üzere AKP, Hollanda ile yaşanılan kriz sonrasında Almanya’nın da Hollanda’yı desteklemesi ardından Almanya’ya dönük “Nazizm” benzetmesi yapmıştı. Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bu söylemleri devam ettirerek “Faşizmin ve Nazizmin ayak seslerini duyuyoruz. Rencide etmek için söylemiyoruz, akıllarını başlarına alsınlar. Faşizmin tuzağına düşmesinler diye bunları söylüyoruz” şeklinde konuştu. Numan Kurtulmuş’un konuşması şu şekilde

“Kusura bakmasınlar, biz bu faşizm benzetmelerini Avrupalı dostlarımızın geleceğinden endişe ettiğimiz için söylüyoruz. Bunlardan korunmaları için davranışlarını gözden geçirmeleri gereken biz değiliz. Bu tavırları ortaya koyanlar, faşizm ve nazizm söylemlerinden endişe edenlerdir. Wilders diye bir adam çıkacak, ya da Almanya’da neo-naziler ortaya çıkacak, Türklere yabancılara karşı derin devlet operasyon yapacak, Müslümanlar dışarı diye mitingler yapılacak, siz de çok kültürlülükten bahsedip ırkçılığa demokratik tepki diyeceksiniz. Akıllarını başlarına toplasınlar diye söylüyoruz. Bize laf yetiştirmelerine gerek yok. Tedbir çok kültürlülükten geçiyor.

Faşizmin ve nazizmin ayak seslerini duyuyoruz. Buna tedbir almak lazım. Orada 3 nesildir oturan insanları, kendi vatandaşı olan insanları yabancı göstermek doğru değildir. O akşam yaşadıklarımız sabaha kadar bütün milletimizi öfkelendirdi. Biz siyasi akılla hareket ediyoruz. Yakın komşumuz, dostumuz, müttefikimiz, Avrupa kıtasını kötü bir gelecek bekliyor. Bu tedbirleri almanın yolu yabancılarla dostluk içerisinde yaşamaktır. Rencide etmek için söylemiyoruz, akıllarını başlarına alsınlar. Faşizmin tuzağına düşmesinler diye bunları söylüyoruz.”