Nihat Doğan hakkında zorla getirme kararı verildi

Mahkeme, usulüne uygun davetiyeye rağmen duruşmaya katılmayan 5 sanık hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına karar verdi.

Nihat Doğan hakkında zorla getirme kararı verildi

Bir televizyon kanalında yayınlanan programda “Kurtlar Vadisi” dizisi hakkında yapılan yorumlarda, “iftira” ve “hakaret” suçunu işledikleri iddiasıyla sunucular Nihat Doğan ve Ömür Varol’un da aralarında bulunduğu 5 sanığın yargılanmasına başlandı. Mahkeme, usulüne uygun davetiyeye rağmen duruşmaya katılmayan 5 sanık hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına karar verdi.

Bir televizyon kanalında yayınlanan programda “Kurtlar Vadisi” dizisi hakkında yapılan yorumlarda “iftira” ve “hakaret” suçunu işledikleri iddiasıyla programın sunucuları Nihat Doğan ve Ömür Varol’un da aralarında bulunduğu 5 sanığın 8 yıl 4’er aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı.

Anadolu 60. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, şikayetçi oyuncu Necati Şaşmaz ile avukatı katıldı. Duruşmaya katılmayan sanıklar Nihat Doğan, Ömür Varol, Gülşah Saraoğlu, Bircan İpek ve Cihad Zembat ile şikayetçi Pana Filmi avukatları temsil etti.

Duruşmada beyanda bulunan müşteki Necati Şaşmaz, şikayetçi olduğunu belirterek, “Ben iftira ve hakarete uğradım. Davaya müdahil olarak katılmak istiyorum. Suçtan kaynaklı maddi zararım vardır. Dizinin yayın yapamayacağı şeklinde iftira atıldıktan sonra görüştüğümüz kanallardaki insanların etkilenmesi ve o dönemde yaşla, kuru ayrılamadığı için hangi durumda olduğumuz şüphesi oluştu. Dizimizin yayın döneminde sorunlar oluştu. Avukatım aracılığıyla tazminat davası açtık.” diye konuştu.

Şaşmaz’ın avukatı Hüseyin Ersan Alioğlu, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, “300 bin liralık tazminat davası açtık. Usulüne uygun davetiyeye rağmen gelmeyen sanıklar hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Sanıkların davetiyeye rağmen duruşmaya katılmadıklarından açık adreslerinin tespiti yapılarak yargı çerçevesi dahilinde ise zorla getirilmeleri için müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.