Nazlıaka'dan AKP'li tüm kadın vekiller hakkında suçduyurusu

Meclis’te başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında kendisini kürsüye kelepçeleyen bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka, başta AKP’li milletvekilleri Gökçen Enç ve İlknur İnceöz olmak üzere tüm AKP’li vekillerden kendisini darp ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, geçtiğimiz hafta Meclis Genel Kurulunda başkanlık sistemi görüşmeleri devam ederken kendisini kürsüdeki mikrofona kelepçelemiş, ardından... View Article

Nazlıaka'dan AKP'li tüm kadın vekiller hakkında suçduyurusu

Meclis’te başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında kendisini kürsüye kelepçeleyen bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka, başta AKP’li milletvekilleri Gökçen Enç ve İlknur İnceöz olmak üzere tüm AKP’li vekillerden kendisini darp ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, geçtiğimiz hafta Meclis Genel Kurulunda başkanlık sistemi görüşmeleri devam ederken kendisini kürsüdeki mikrofona kelepçelemiş, ardından başta Gökçen Enç olmak üzere bir çok AKP’li kadın milletvekili kelepçeyi açmak için kürsüye ve Nazlıaka’ya müdahalede bulunmuştu. Saldırı sırasında CHP’li Şafak Pavey ile HDP’li Meclis başkanvekili Pervin Buldan yaralanmıştı.

“Amaç kelepçe değil”

Nazlıaka, Gökçen Enç ve AKP Grup Başkanvekili İlknur İnceöz’ün kendisini darp ettiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

AKP’li kadın milletvekillerini tümünden de şikayetçi olan Nazlıaka’nın savcılığa verdiği suç duyurusunda “Yapılan saldırı sonrası yaşanan arbedede, Anayasa değişikliğine muhalif olan farklı partilere üye kadın milletvekilinin de yaralanması, üzerime gelen kalabalığın amacının, kürsüdeki kelepçeyi çözmek ve eylemime son vermek değil, muhalif görüş ve fikirleri fiziksel şiddet kullanarak susturmaya çalışması olduğu çok açıktır. Bu saldırıya ilişkin CD görüntüleri ve TBMM tutanakları ekte sunulmaktadır” ifadeleri yer aldı.