Nazlı Ilıcak karı-koca yandaşlara işaret etti: Ben Bank Asya'dan krediyle villa mı aldım?

15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan Nazlı Ilıcak savunmasında Nagehan Alçı'yı işaret etti.

Nazlı Ilıcak karı-koca yandaşlara işaret etti: Ben Bank Asya'dan krediyle villa mı aldım?

15 Temmuz darbe girişimi öncesi “subliminal mesaj verdikleri” iddiasıyla tutuklanan Ahmet Altan ve kardeşi Mehmet Altan ile Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davanın ikinci duruşması görülmeye başlandı.

Dava kapsamında Altan kardeşler ve Ilıcak’a ek olarak Ekrem Dumanlı, Emrullah Uslu, Tuncay Opçin, Abdülkerim Balcı, Şemseddin Efe, Osman Özsoy, Faruk Kardıç, Fevzi Yazıcı, Mehmet Kamış, Şükrü Tuğrul Özşengül, Yakup Şimşek, Bülent Keneş, Ali Çolak ve Tibet Murat Sanlıman sanık olarak yargılanıyor.

Duruşmanın başlamasının ardından Nazlı Ilıcak’a söz verilirken Ilıcak’ın isim vermeden karı koca yandaşlar Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı’ya işaret ederek “Ben Bank Asya’dan krediyle villa mı aldım?” demesi dikkat çekti.

P24‘ün haberine göre Nazlı Ilıcak şunları söyledi:

“3 ay önce sizi suçsuzluğuma ikna edebildiğimi sanmıştım. Ama somut delil var diyerek tahliye etmediniz. Ancak bu somut delilleri sunmadınız. Benim darbeye teşebbüs ettiğimin somut delilleri ne olabilir diye üç aydır düşünüyorum. Benim darbeyi önceden bildiğimi, darbeye nasıl zemin hazırladığımı, niçin darbe yapmak isteyebileceğimi de kanıtlamak zorundasınız. Ben Bank Asya’dan krediyle villa mı aldım? Menfaat peşindekiler hapiste değil. Ben hiçbir zaman menfaat peşinde olmadım. Zekeriya Öz’le kartopu fotoğrafı, Bugün gazetesinden aldığım 15 aylık maaş darbeye teşebbüsün somut delili midir? Darbe suçlarında cebir, şiddet aranması lazım. Ben 11 tweetle bir kartopu fotoğrafıyla ‘darbenin aslî unsuru’ olmuşum.”

Ilıcak’ın suçladığı Nagehan Alçı ise geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazısında bir dönem birlikte program yaptığı Ilıcak için “Evet o hep sonuna kadar bu örgütü savundu, Fethullah Gülen’in karanlık yüzünü göremedi. Fakat şimdi çok pişman.” demiş ve tahliye edileceğini umduğunu belirtmişti.