Nazlı Ilıcak: Cezaevinde sopalı bezle yer silmeyi öğrendim

"FETÖ'nün" medya yapılanması davasından 15 aydır cezaevinde bulunan tutuklu olan gazeteci Nazlı Ilıcak, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç'le konuştu.

Nazlı Ilıcak: Cezaevinde sopalı bezle yer silmeyi öğrendim

“FETÖ’nün” medya yapılanması davasından 15 aydır cezaevinde bulunan tutuklu olan gazeteci Nazlı Ilıcak, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç’le konuştu. Nazlı Ilıcak, Pınar Türenç’e hayatında hiç yer silmediğini ama şimdi cezaevinde sopalı bezle yer silmeyi öğrendiğini söyledi.

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası başlatılan darbe soruşturması kapsamında tutuklanan Nazlı Ilıcak, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç’le bir araya geldi. Görüşmeyi yazan Pınar Türenç, Ilıcak’ın kendisine “Hiç yer silmedim ama şimdi koğuşun zeminini sopalı bezle silmeyi öğrendim” dediğini yazdı.

İşte Türenç’in görüşme sonrası yazdığı yazının o bölümü…

Hücresine dönmeden önce, günlerinin nasıl geçtiğini de sordum. Acı acı güldü, “Hep umutlu olmak zorundayım. İyi olmam lazım. Torunlarım beni bekliyor” dedi ve ekledi: “Sabahları zor. Saat 08.00’de sayım için o demir kapının gözetleme deliği korkunç bir sesle açılıyor ya… Beynimiz dağılıyor. Yataktan fırlıyorum, ‘Geldim geldim’ diye bağırarak. Sonra yine yatıyorum. 11.00’de kalkıyorum. Avluda yürüyüşümü yapıyorum. 3 kişiyiz avluda. Cimnastik yapıyorum. Plastik su şişelerini doldurup ağırlık çalışıyorum.

Biliyorsun ben hiç yer silmedim. Şimdi koğuşumun yerini sopalı bezle silmeyi öğrendim. O kovaların nasıl kullanıldığını bana öğrettiler. Yaşım nedeniyle süpürge yaptırmıyorlar. Kendim saçımı boyuyorum. Sürekli dua ediyorum. Vakte bağlı kalmadan 10 rekât namaz kılıyorum oturarak, dizlerim iyi değil. Allahım’a dua ediyorum; kalbime öfke verme. Nefret verme Allahım. Beni çocuklarımla torunlarımla imtihan etme. Hastane yerine hapishaneye şükrediyorum Allahım. Beni bir an önce kurtar, suçlu olmadığımı anlatabilme fırsatı ver Allahım.”