'Nâzım Hikmet, eşitlik ve özgürlük mücadelesi için örgütlenmeye çağırıyor'

Maltepe Nazım Kültürevi ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Türkiye ve dünya yazımının en önemli kalemlerinden, komünist şair Nazım Hikmet’in 115. doğum gününe ilişkin bir ortak bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, tüm emekçi halkın, 115 yıldır mücadele eden Nazım Hikmet’in, eşitlik ve özgürlük mücadelesi için örgütlenme çağrıldığı vurgulanırken, şu ifadeler yer aldı; “Nâzım Hikmet 115 yıldır... View Article

'Nâzım Hikmet, eşitlik ve özgürlük mücadelesi için örgütlenmeye çağırıyor'

Maltepe Nazım Kültürevi ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Türkiye ve dünya yazımının en önemli kalemlerinden, komünist şair Nazım Hikmet’in 115. doğum gününe ilişkin bir ortak bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada, tüm emekçi halkın, 115 yıldır mücadele eden Nazım Hikmet’in, eşitlik ve özgürlük mücadelesi için örgütlenme çağrıldığı vurgulanırken, şu ifadeler yer aldı;

“Nâzım Hikmet 115 yıldır mücadele ediyor, eşitlik ve özgürlük mücadelesi için örgütlenmeye çağırıyor.

Bugün Nâzım’ın 115’inci doğum günü. Nâzım yaşamı boyunca mücadele etti, ürettikleri onun
mücadelesini yaşamı ile sınırlı olmaktan çıkardı ve çağları aşan bir rehber haline getirdi. Birçok sosyalist, mücadele ile onun şiirleri sayesinde tanıştı, tanışıyor.

Nâzım yaşamı boyunca, karanlığa karşı aydınlanma ve ilerlemeyi, eşitsizliğe karşı eşitlik ve özgürlüğü, sermayeye karşı işçi sınıfını, mücadele için örgütlenmeyi ve sınıfın partisini savunmaktan bir adım geri durmadı.

Bizler de büyük ustanın 115’inci doğum gününde güncel görev olarak tüm emekçi halkımızı
örgütlenmeye, mücadeleyi yükseltmeye, gericiliğe ve diktatörlüğe karşı Hayır Komiteleri’nde
örgütlenmeye çağırıyoruz.

Maltepe Nâzım Kültürevi
Edirne Nâzım Hikmet Kültür Merkezi”