NATO'dan İsveç'te askeri tatbikat

NATO İsveç'te tatbikat yapacak.

NATO'dan İsveç'te askeri tatbikat

Emperyalist saldırganlığın ve işgalciliğin askeri yapılanması NATO, 11-29 Eylül tarihleri arasında İsveç’te Aurora 17 adlı bir askeri tatbikat düzenleyecek. Aurora 17 adlı tatbikatın 1993 yılından beri İsveç topraklarında düzenlenmiş en büyük askeri tatbikat olacağı belirtiliyor.

NATO tarafından düzenlenecek Aurora 17 adlı askeri tatbikata Almanya, Fransa, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Amerika Birleşik Devletleri ve Norveç katılacak. Tatbikatta İsveç Silahlı Kuvvetleri’nin her kolundan toplamda 19,000 asker yer alırken 1,500 yabancı askerin katılımı bekleniyor. Tatbikat Mälaren Vadisi, Stockholm, Gotland ve Gothenburg bölgelerinde yoğunlaşacak ancak İsveç topraklarının tamamında gerçekleştirilecek.

NATO tarafından İsveç topraklarında düzenlenecek askeri tatbikatın İsveç hükümetine toplam maliyetinin 65,6 milyon Amerikan doları olduğu belirtiliyor.

Komünistler miting düzenleyecek

Öte yandan Komünist Parti (İsveç), NATO’nun İsveç’te tatbikat düzenlemesine karşı 16 Eylül günü Gothenburg’da büyük bir miting düzenleyecek. Emperyalist işgal ve yağma örgütü NATO ve düzenlenecek askeri tatbikata karşı yapılacak mitingin öncülüğünü komünistlerin üstlenmesine karşın, İsveç’te bulunan çeşitli sol yapılar da mitinge katılacak.