NATO ile 'kriz' AKP tezgahı mı?

Norveç’te TSK’nın da katıldığı NATO tatbikatında çıkan ve krize neden olan ‘fotoğraf’ olayının AKP’nin kontrollü şekilde kullandığı bir ‘tezgah’ olduğu öne sürüldü. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, olayın AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bir can suyu için yapılmış olabileceğini savundu. Altay, dün TBMM’de konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Bu olayın özürle geçiştirilmesi ve kapanması halinde... View Article

NATO ile 'kriz' AKP tezgahı mı?

Norveç’te TSK’nın da katıldığı NATO tatbikatında çıkan ve krize neden olan ‘fotoğraf’ olayının AKP’nin kontrollü şekilde kullandığı bir ‘tezgah’ olduğu öne sürüldü.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, olayın AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bir can suyu için yapılmış olabileceğini savundu. Altay, dün TBMM’de konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Bu olayın özürle geçiştirilmesi ve kapanması halinde aklımıza şu gelir: Acaba yıpranmış, tüken miş Erdoğan’a bir can suyu mu lazımdı da böyle NATO tarihinde görülmemiş bir olayla karşılaştık. Bu işi yapan teknisyen, teknikerlerin durumlarının, ilişkilerinin açıklanması lazım. Erdoğan her sıkıştığında bir uluslararası komplo, tezgâhla baş başayım, diyerek milletten güven tazeleyeceğini düşünüyorsa yanılgı içindedir. Erdoğan, ‘özür dilediler’, ‘mesele bitti’, diyorsa, bu işin peşini Türkiye Cumhuriyeti olarak bırakıyorsak, bu bir tezgâhtır. Değilse, bu teknisyenlerin, sicilinin, ilişkilerinin açıklanması lazım.”

Neden son gün beklendi?

Konuya ilişkin bugün bir köşe yazısı kaleme alan ve Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanlığını da yapmış olan Yeniçağ yazarı Ahmet Takan ise NATO tatbikatları öncesi uygulamaları yazdı.

Tatbikatın gerçekleştiği tarihin 8-17 Kasım olduğuna dikkat çeken Takan “Bizim de önce Erdoğan’ın açıklaması ile haberdar olduğumuz vakit ise tatbikatın son günü 17 Kasım. Bu düşmanlık görüldü de neden o güne kadar beklendi diye sormak hakkımız değil mi?..” diye sordu.