Nasrallah'tan 'Filistin raporu' tepkisi: BM'ye güvenilmeyeceği kanıtlandı

Hizbullah lideri Nasrallah Birleşmiş Milletleri hedef alan açıklamalarda bulundu.

Nasrallah'tan 'Filistin raporu' tepkisi: BM'ye güvenilmeyeceği kanıtlandı

Hizbullah lideri Nasrallah, BM’yi, İsrail’in Filistinlilere yönelik ‘apartheid rejimi’ uyguladığını belirtilen raporu geri çekmesi nedeniyle sert tepki gösterdi.

BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) İcra Sekreteri Rima Halef, İsrail işgali altındaki topraklarda yaşayan Filistinlilere yönelik ayrımcılık yaptığını belirten bir rapor hazırlamış, gelen tepkilerin ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres raporun geri çekilmesini istemişti. Halef, bu talebin ardından istifasını açıklamıştı.

Sputnik‘in bildirdiğine göre, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, dün yaptığı konuşmada BM’nin rapora ilişkin tutumunu değerlendirdi. Nasrallah, “Bu olay, BM’nin gerçeğini, yani zayıf olduğunu ve ABD ile İsrail’in taleplerine karşı koyamadığının bir hatırlatıcısı oldu” dedi.

“BM’ye güvenilmeyeceğinin kanıtı”

BM’nin “bir olay karşısında tavır almak için yetersiz” olduğunu belirten Nasrallah, “Bu rapor fiyaskosu, bölgemizdeki insan haklarının savunması konusunda BM’ye güvenilemeyeceğini kanıtladı” ifadelerini kullandı.

“Suriye’ye komplo kuranların hepsi yenildi”

Suriye’de yedinci yılına giren çatışmalara da değinen Nasrallah, Suriye’deki olayların başlarında ‘Suriye’nin Dostları’ adı altında bir araya gelenler Suriye’ye komplolar kurdular. İki ay içerisinde bu ülkeye hakim olacaklarının hesabını yaptılar. Şu an önlerinde şu acı gerçek var. Umutsuzluk ve yenilgi. Bu ülkelerin hepsi yenildi” dedi.

Nasrallah sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu an Suriye’deki düşman cephesinde savaşan Suriyelilere sesleniyorum: Bu proje başarısız oldu, yenildi. (İsrail Başbakanı Benyamin) Netanyahu, Moskova’ya gitti ve (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’e tutundu.”