Nagehan Alçı'ya gün doğdu: Cenazeye saldırı Ergenekon Terör Örgütü'nün işi

Habertürk'ün AKP'li yazarı Nagehan Alçı, Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine yapılan saldırının 'Ergenekon Terör Örgütü'nün işi olduğunu öne sürdü.

Nagehan Alçı'ya gün doğdu: Cenazeye saldırı Ergenekon Terör Örgütü'nün işi

Habertürk’ün AKP’li yazarlarından Nagehan Alçı, Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan saldırının ‘Ergenekon Terör Örgütü’nün işi olduğunu öne sürdü.

AKP’nin henüz Gülen cemaatiyle köprüleri atmadığı süreçte Fethullah Gülen’e ve Gülen Cemaati’ne övgüler dizen, TV ekranlarında bugün ‘FETÖ’nün kumpası’ olarak nitelenen Ergenekon, Balyoz, OdaTV gibi davaların konu edildiği programlarda ‘savcı’lığa soyunmasıyla bilinen Alçı, aynı misyonunu bu kez iktidar için devam ettirerek hedef şaşırtan çıkışlar yapmayı sürdürüyor. Son dönemlerde sürekli olarak, Balyoz ve Ergenekon davalarının sulandırıldığını öne sürüp, orduda ‘darbe yanlısı ulusalcı bir ekibin’ halen var olduğu iddiasını gündeme getiren yandaş yazar, Aysel Tuğluk’un cenazesine yapılan gerici ve ırkçı saldırıyla iddiasını yeniden ortaya koymak için fırsat buldu.

Muhalefeti hedef alan açıklamaları ve konuşmalarıyla her gün kin ve nefret pompalayan AKP’lileri görmeyen yandaş yazar, bugünkü “Ergenekon Terör Örgütü yeniden sahnede” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Hiç lafı dolandırmadan söyleyeyim: Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesindeki provokasyon, Türkiye’nin düşmanı Ergenekon Terör Örgütü’nün yeniden sahneye çıkışı ve mevcut ortamda rol kapma hamlesi gibi görünüyor. Devletin tüm güvenlik ve adalet birimleri kesinlikle teyakkuza geçmeli. Konuştuğum önemli devlet yetkilileri de bu meselede son derece hassaslar.

Unutmayalım, bu çete tıpkı FETÖ gibi devletin içinde teşkilatlı bir terör organizasyonuydu. Evet, artık devletin içinde ne Ergenekon Terör Örgütü, ne de Fethullahçı Terör Örgütü yapılanması kaldı. Bu iki örgüt de 10 sene içinde çok zor bir mücadeleyle temizlendi. Fakat bireysel olarak Ergenekoncu ve Fethullahçı kalıntılar devlet içinde bugün de var. Ayrıca sivil uzantılar bağlamında da Ergenekon hâlâ azımsanmayacak bir güç. Bazı eski mafya çeteleri bir yandan hükümete de yaltaklanarak adeta Ergenekon terörünü yeniden canlandırmaya çalışıyorlar.”