Musul operasyonunda sona gelindi: Irak Başbakanı İbadi kent merkezinde

Musul operasyonu tamamlandı.

Musul operasyonunda sona gelindi: Irak Başbakanı İbadi kent merkezinde

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Musul’da IŞİD’e karşı mücadelede yer alan güvenlik güçlerini kutlamak ve zafer konuşması yapmak için Musul’a gitti.

Rûdaw Televizyonu’nda yer alan habere göre, Irak Başbakanı Haydar İbadi, Musul kent merkezinde Irak güvenlik güçlerini IŞİD’e karşı elde edilen başarı nedeniyle kutladıktan sonra, Musul’un IŞİD’den alınması ile ilgili bir konuşma yaptı.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada ise “Başbakan İbadi, kurtarılan Musul’a giderek güvenlik güçleri ve Irak halkını büyük zaferden dolayı kutladı” denildi. 

IŞİD tarafından Haziran 2014 ele geçirilen ve ‘Hilafet’ ilan edilen kent olan Musul’un geri alınması için Ekim 2016’da operasyon başlatılmıştı. Irak Ordusu, Peşmerge Güçleri, Sünni Arap aşiretlere bağlı silahlı gruplar ve Şii milisler Musul’u kurtarma operasyonunda yer aldı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de operasyona havadan destek verdi. Irak Ordusu, Ocak ayında Musul’un doğu yakasının tamamen kurtarıldığını açıklamıştı. Operasyonun başlamasıyla birlikte yüz binlerce kişi evlerini terk etti.