Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk yoldaşları tarafından anıldı

Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk yoldaşları tarafından anıldı

Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk yoldaşları tarafından anıldı

16 Kasım 1982 tarihinde gözaltında katledilen Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi üyesi ve İstanbul İl Sekreteri Mustafa Hayrullahoğlu ile 16 Kasım 1979 tarihinde öğretmenlik yaptığı okulun çıkışında faşistler tarafından katledilen Türkiye Öğretmenler Sendikası Kurucusu ve TÖB-DER Başkanı, TKP üyesi Talip Öztürk mezarları başında anıldı.

Türkiye Komünist Hareteti (TKH) tarafından düzenlenen Mustafa Hayrullahoğlu anmasında konuşan TKH Merkez Komite üyesi Kemal Parlak şunları ifade etti:

“Deniz yoldaş TKP’nin önderlerinden biri olarak işçi sınıfı ve gençlik hareketleri içerisinde mücadele yürüttü. Bugün bizler onun yoldaşı olarak bu ülkedeki işçi sınıfını örgütlü bir mücadeleye taşıdığımızda Deniz yoldaşın mezarına daha rahat gelebileceğiz. Yoldaşımızın bize devrettiği görevler devam ediyor. Bizim de bu görevleri yerine getirmemiz boynumuzun borcudur.”

Kemal Parlak’tan sonra söz alan tarihsel TKP üyesi Naciye Babalık şunları söyledi:

“Mustafa Asım Hayrullahoğlu Türkiye’deki proleter yığınlarını temsil eden devrimciydi. 1960’lı yıllarda bir dizi gençlik hareketi içerisinde bulundu ve birçok yerde işçi sınıfı mücadelesini örgütledi. İşçiler içerisinde birçok mücadele başlığına önderlik etti. Sungurlar fabrikasındaki direniş için çıkarılan  Tekel Gerçek gazetesinin çıkması için sorumluluklar üstlendi. İşkenceci katillere asla teslim olmayan Deniz yoldaş bugün yaşasaydı mutlaka TKH saflarında yanımızda olacaktı.”

Mustafa Hayrullahoğlu anmasından sonra Talip Öztürk de mezarı başında anıldı.