Mustafa Balbay: Erdoğan'ın önündeki anketlerde 'hayır' oyları 5 bölgede önde

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a götürülen anketlerde yedi bölgenin beşinde 'Hayır'ın önde olduğunu söyledi.

Mustafa Balbay: Erdoğan'ın önündeki anketlerde 'hayır' oyları 5 bölgede önde

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, referandum çalışmaları kapsamında geldiği Bursa’da, ilçelerde gerçekleştirilen programların ardından İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Referandum sonuçlarına yönelik anketlere göre ‘hayır’ların önde olduğunu ifade eden Balbay “Ankara’da Sayın Erdoğan’ın da önüne koyulan anketlerde Türkiye’nin 7 bölgesinden 5’inde hayır’lar önde. İstanbul’da AKP’yle MHP’nin oy toplamı yüzde 58. İstanbul’da ‘evet’ler yüzde 51. Orada da bıçak sırtı bir tablo olduğu görünüyor. Güneydoğu Anadolu bölgesinde evet oyları AKP’nin 7 Haziran 2015’te aldığı oyların altında. Bu o bölgede yerel olarak geçmişte AKP’ye oy vermiş olanların da büyük oranda hayır yönünde bir değerlendirme içinde olduğu görünüyor. Özellikle İnegöl’de de görmüş olduğumuz geçmişte Saadet Partisi’ne oy vermiş olanların da ciddi bir hayır kampanyası içinde olduklarını görüyoruz. İktidarın iddia ettiği gibi hayır diyenler teröristtir, sadece şu kesin hayır diyor gibi bir şey yok. Geniş bir yelpaze içinde hayır var. Toroslar’daki havada aynı. Bir abimiz ‘Her şey oldun daha ne istiyorsun, ben hayır diyeceğim’ dedi. Anadolu insanı Sayın Erdoğan’a ‘Biz sana her şeyi verdik daha ne istiyorsun’ diyor. Genel tablo bu”şeklinde konuştu.