Mustafa Altıoklar gözaltı kararı sonrası konuştu

Mustafa Altıoklar hakkındaki gözaltı kararı sonrasında açıklama yaptı.

Mustafa Altıoklar gözaltı kararı sonrası konuştu
Hakkında gözaltı kararı verilen Yönetmen Mustafa Altıoklar, “Hukukun askıya alındığı bir toplumda gözaltı kararı beni şaşırtmadı. Umarım Türkiye bu süreci kazasız belasız en kısa sürede atlatır” dedi.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Twitter’dan 15 Temmuz Darbe Girişimi anma programı hakkında yaptığı eleştiriler nedeniyle hakkında gözaltı kararı verilen Yönetmen Mustafa Altıoklar, konu hakkında açıklamalarda bulundu. Mustafa Altıoklar, kararın Türkiye’de hukukun askıya alındığı bir diktatörlük rejiminin yaşandığının göstergesi olduğunu belirterek bu karara şaşırmadığını ifade etti.
 
Birgün’de yer alan habere göre Altıoklar şunları söyledi: “Eleştiriye kapalı bir toplum haline geldik. Herkesin aynı düşündüğü tek tip bir toplum yapısı isteniyor. Yıllardan beri uyardığımız bir totaliter rejim bugün Türkiye’de gerçekleşiyor. Hukukun askıya alındığı bir toplumda gözaltı kararı beni şaşırtmadı. Tek tip elbiseler giydirilmek isteniyor. Bütün bunlar kötüye gidişatın bir işareti. Oysa Türkiye’nin yarısından fazlası bu hükümeti istemiyor. Kırk milyon insana bu tek tip kıyafetler nasıl giydirilecek? Umarım Türkiye bu süreci kazasız belasız en kısa sürede atlatır.”