Müjdat Gezen'den kundaklama girişimine ilişkin açıklama: Sakallı bir herif benzini döküp ateşe veriyor

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne kundaklama girişimiyle olarak Müjdat Gezen'den ilk açıklama geldi.

Müjdat Gezen'den kundaklama girişimine ilişkin açıklama: Sakallı bir herif benzini döküp ateşe veriyor

İstanbul Kadıköy’de Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’nde bulunan Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne kundaklama girişimiyle olarak Müjdat Gezen’den açıklama geldi.

Avukat Celal Ülgen’le kundaklama olayıyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Müjdat Gezen, sanat merkezinde derslerin devam ettiğini hatırlatırken, “Yangınlar, alevler bizim içimizdeki alevleri söndürümez. İçimizde ateş farlı bir ateş. Atatürk ateşi, Cumhuriyet ateşi. Ona bir şey olmuyor . Yalnız birazdan izleyeceğiniz görüntüde bu okulun neden yanmadığını, koruyucusunun kim olduğunu çok güzel göreceksiniz. Çok hoşunuza gidecek o görüntü. Alevlerin arasında bronzdan Atatürk silüetini çok net göreceksiniz. Burası dünyanın ilk ve tek parasız özel okulu, 26 yıldır… Burada adı geçen gazete ve Burhan Kuzu böyle bir fiştik atıyor. Yine Akit gazetesi bundan 2-3 yıl önce bana böyle bir şey yaptığında koruma istemiştim. Emniyet vermemişti. Akit haberin yaptığı son haberden sonra emniyetten bana telefon geldi ‘koruma ister misiniz’ diye. Okula eve ve tiyatroya koruma teklifini kabul ettim” dedi.

“Anayasa’nın en baş kişisi tarafından çiğnenen bir ülkede yaşıyoruz”

“Bu bizim ‘hayır’ oyu vermemize, ‘hayır’ için topyekün birleşmemize engel olamaz” diyen Gezen, “Burada önemli olan hükümet bunlara yol veriyor. Çünkü biz Anayasa’nın en baş kişisi tarafından çiğnenen bir ülkede yaşıyoruz. Burası eski Teksas var ya onu geçmiş durumda. Yani hükümet diyor ki devam edin siz nasıl olsa mahkemelerde elimizde siz devam diyor. Ama bu böyle devam etmez. Çünkü bu ‘hayır’ oylarının yapılan bütün anketlerde önde olması bunları çok ürkütüyor” diye konuştu.

Gezen, “Okulun dışındaki tahta parçaları yandı. Ama okulun koruyucusu ona engel oldu. Okulumuza bir şey olmadı. Dersler şu an devam ediyor. Terör polisi görüntüleri izledi. Bu terör suçuna giriyor. Hiçbir şey olacağı da yok. Avukatımız Akit gazetesine ve Burhan Kuzu’ya davayı açmıştı” şeklinde konuştu.

Akit’in hedef göstermesinin ardından koruma verilmiş

Akit gazetesi ve televizyonu ile Burhan Kuzu’nun kendisini hedef aldığını hatırlatan Müjdat Gezen, Akit’in üç yıl önce de kendisini hedef gösterdiğini, o gün koruma talebine olumsuz yanıt veren emniyetin geçtiğimiz günlerde kendisine koruma tahsis ettiğini açıkladı.

“AKP saldırganlara yol veriyor”

Kundaklama olayının “hayır” için tek yürek olmalarını engelleyemeyeceğini söyleyen Müjdat Gezen, AKP hükümetinin saldırganlara yol verdiğini dile getirdi. “Biz anayasanın en baş kişi tarafından çiğnendiği bir ülkede yaşıyoruz. Onun için yasa, kanun manun… Burası, Teksas var ya, orayı geçmiş durumda. Hükümet devam edin, mahkemeler elimizde diyor. Bu böyle devam etmez. Yapılan bütün anketlerde hayır oylarının önde olması bunları çok ürkütüyor” diye konuştu.

 

http://gazetemanifesto.com/2017/02/20/mujdat-gezen-sanat-merkezi-yakilmaya-calisildi-sevket-coruhtan-aciklama/