VİDEO | Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni yakmaya çalışan gerici serbest: Vatan duygularıyla yaptım!

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin kundaklayan gericinin serbest kalmasına itiraz kısa sürede reddedildi.

VİDEO | Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni yakmaya çalışan gerici serbest: Vatan duygularıyla yaptım!

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kundakladığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve ifadesinde bunu itiraf eden Mehmet Ali Aligül, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcı bu karara kısa sürede itiraz etti. Ancak mahkeme savcının itirazını da reddetti.

Kadıköy’deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi 20 Şubat Pazartesi günü saat 01.30 sıralarında kundaklamıştı. Olayla ilgili olarak 39 yaşındaki Mehmet Ali Aligül Sancaktepe’deki evinde gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf eden Aligül’ün evli ve 4 çocuk babası olduğu, servis şoförlüğünün yanında Sigorta Acentalığı da yaptığı öğrenildi.

“Müjdat Gezen’in konuşmalarını beğenmedim”

Poliste verdiği ifadesinde yaklaşık 15 gün önce bir televizyon programına katılan Müjdat Gezen’in Abdülhamid’in torunu hakkında konuşmalarını beğenmediğini söyleyen Mehmet Ali A., “Onun hakkında ileri geri konuştu. Bu sırada stüdyodan da gülüşme sesleri geliyordu. Bu olay kafama takıldı. Yaptığım olayı bu nedenle gerçekleştirdim” dedi.

“Tek başıma yaptım”

Polisteki ifadesinde olayı tek başına yaptığını söyleyen Mehmet Ali A., “Olay gecesi 23.00 sıralarında tek başına evden çıktım. Evdekilere, biraz dolaşıp geleceğimi söyledim. Dışarı çıktıktan sonra önce bir benzin istasyonuna giderek elimdeki pet şişeye benzin aldım. Olay yerine geldim. Elimdeki benzini binanın dış çephesine döktükten sonra ateşe verdim” dedi.

“Evime döndüm uyudum”

Olay sırasında binanın boş olduğunu düşündüğünü söyleyen Mehmet Ali A’nın “Alevler etrafı sarınca oradan ayrıldım. Evime döndüm. Hiçbir şey olmamış gibi yatıp uyudum. Pişmanım” dediği öğrenildi.

Serbest kaldı

“Yakarak, yakıcı veya patlayıcı madde kullanarak mala zarar verme” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen M.A.A’nın hakimlik işlemleri sona erdi.
Nöbetçi Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli M.A.A’nın, adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi.

Savcının itirazı jet hızıyla ret

Savcı, mahkemenin kararından çok kısa bir süre sonra şüphelinin serbest bırakılması kararına itiraz etti.

Ancak 7. Sulh Ceza Hakimi bu itirazı, kaçma şüphesinin olmaması, sabit ikametgahı olması ve delillerin toplanmış olması gerekçeleriyle reddetti.

Adliye çıkışında konuştu: Alkol kullanmıyorum, vatan duygularıyla yaptım!

Adliye çıkışında da açıklama yapan Aligül, söylendiği gibi kundaklama sırasında alkollü olmadığını ve hayatında akkol almadığını belirtirken, ‘vatan duyguları’yla hareket ettiğini ifade etti.

Kundakçı Aligül, “Yaptığım tamamen Müjdat Gezen’in Abdühamit’in torunuyla ilgili söylediği şeyle ilgilidir. Ben oraya alkollü gitmedim, vatan duygularıyla içimden geldiği şekilde gittim. Abdühamit’in torunu o.rspu değildir. Müjdat Gezen’in onu öyle görmesi çok zoruma gitti. Benim için ayyaş diyorlar öyle bir şey yok hayatımda alkol dahi almadım. Örgüte de mensup değilim. Vatanını seven biriyim sadece” ifadelerini kullandı.