Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nden çağrı var

Pazar gecesi yakılmak istenen Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSGM), dostlarına bu akşam okuyacakları bildiri içindestek çağrısı yaptı.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nden çağrı var

Pazar gecesi kundaklama girişimine uğrayan Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSGM), saldırılara karşı bu akşam saat 19.00’da okunacak bildiri için çağrıda bulundu.

“Sanata ve Sanatçıya karşı düzenlenen terör ve sindirme operasyonuna en güzel cevabı yüzyıllardır olduğu gibi yine sanatımızla vereceğiz.” ifadeleri kullanılan açıklamada bugün gün boyu yapılacak etkinliklere de katılım çağrısı yapıldı.

Kundakçı Mehmet Ali Aligül dün mahkemeye çıkarılmış, önce salıverilmiş ardından çıkarılan yakalama kararıyla tekrar gözaltına alınmıştı.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nden yapılan çağrı şöyle:

“Müjdat Gezen Sanat Merkezi ailesi olarak Pazar gecesi okulumuz üzerinden Sanata ve Sanatçıya karşı düzenlenen terör ve sindirme operasyonuna en güzel cevabı yüzyıllardır olduğu gibi yine sanatımızla vereceğiz. Pazar günü yakılan bu ateş ne ilk ne de son ateşti, tarihin hiç bir döneminde bizi yakamayan bu ateşin tam tersine bizi aydınlığa sürükleyen bir kıvılcım olduğunu göstermek için Cuma günü gün boyu yapılan etkinlikler ve saat 19:00’da okunacak bildiride sizlerin de yanımızda olması bize güç katacaktır. Unutma! Sen yoksan 1 eksiğiz.”