Mühürsüz oy protestolarına sosyal medya yasağı!

Mühürsüz oylar ile ilgili paylaşım yapan sosyal medya hesapları ve sitelere erişim engelleri getirildi.

Mühürsüz oy protestolarına sosyal medya yasağı!

Şaibeli referandum sırasında YSK’nın kararı gereği kullanılan mühürsüz oylar ile ilgili paylaşım yapan sosyal medya hesapları ve sitelere erişim engelleri getirildi.

Referandum sonuçlarına itiraz ederek bunları protesto eden eylemlerin sosyal medyada paylaşılması ya da bu eylemlerin kamuoyuna ulaşmasına aracılık eden internet sitelerine yasak geldi.

Erişim engellendi

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) mühürsüz oy kararının protesto edildiği eylemler hakkında paylaşımlarda bulunan sosyal medya hesapları ve internet sitelerine erişim engellendi.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından çok sayıda sosyal medya hesabı, bazı hesaplardan yapılan paylaşımları ve internet adreslerine erişim engeli geldi.

Birgün gazetesinin haberine göre, mahkeme tarafından “Terörü öven, şiddete ve suça teşvik eden kamu düzeninin ve milli güvenliği tehdit eden, yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesine bağlı olarak içeriğin çıkarılmasına/erişimin engellenmesine dair tedbir kararı, 5651 sayılı kanunun 8/A maddesinin 2. fıkrası uyarınca onaylanmasına karar verilmiştir” cümleleriyle alınan karar, 40 Twitter, 2 Facebook, 4 internet sitesi ve çok sayıdaki Twitter paylaşımının kaldırılmasını içeriyor.

Paylaşanlar engellendi

16 Nisan anayasa değişikliği referandumunda YSK’nin mühürsüz oyların kabulüne ilişkin aldığı kararın protesto edildiği eylemler hakkında yapılan paylaşımlara da mahkeme tarafından erişim engeli geldi. CHP İstanbul milletvekili Ali Şeker’in ve @TaksimGeziParkı Twitter hesabının eylemlere ilişkin yaptığı paylaşımlara da erişim engeli konuldu.