Muharrem İnce: İkinci bir Ekmeleddin vakası istemiyorum

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce partisindeki olağanüstü kurultay ve Deniz Baykal'ın sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Muharrem İnce: İkinci bir Ekmeleddin vakası istemiyorum

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce partisindeki olağanüstü kurultay ve Deniz Baykal’ın “Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığına adaylığı” ile ilgili sözlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce, partisindeki olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin, Kılıçdaroğlu’na seslenerek “Sayın Genel Başkan kendisi olağanüstü kurultayı haziranda toplarsa çok şık olur” çağrısında bulundu.

İnce’nin sözleri şöyle:

“Arkadaşlarımız kasım ayında olağan kurultay planlıyorlarsa bu teknik olarak, hukuken mümkün değildir. Bu partiyi tartışmaya açar. İki yıl dolmadan olağan kurultay yapılamaz. 16 Ocak 2018’den önce olağan kurultay yapılması mümkün değildir. Partiyi tartıştırırız. Mahkemelere gider. Allah korusun, parti kayyuma gider. Eğer arkadaşlarımız kasım ayında olağan kurultay planlıyorlarsa bu teknik olarak, hukuken mümkün değildir. Ama ben onlara bir yol göstereyim; hemen olağanüstü kurultayı toplayabilirler. Yapmalılar mı derseniz; Sayın Genel Başkan yaparsa bu çok şık olur. Madem kasımda olağan kurultay planlanıyor ve bu hukuken mümkün olmadığına göre, Sayın Genel Başkan kendisi olağanüstü kurultayı haziranda toplarsa çok şık olur. Hiç tartışma olmaz. Kim genel başkan seçilirse hepimiz onun yanında, arkasında dururuz. Önce 26’yı bütünleştirip, sonra 49’u sarıp sarmalamak için elimizden geleni yaparız değerlendirmesinde bulundu.

“İkinci ‘Ekmeleddin’ vakasına karşı mücadele edeceğim”

İnce, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili “Yüzde 49’un adayı olabilir” sözlerine ilişkin de “Ben ikinci bir ‘Ekmeleddin’ vakası yaşamak istemiyorum Konuşacaklarım var ama şimdilik bu kadar yeter. İkinci bir ‘Ekmeleddin’ vakasına kanımın son damlasına kadar mücadele edeceğim” dedi.