'Müftü nikahı' protestosuna polis saldırısı

'Müftü nikahı' düzenlemesi ile ilgili Meclis'e gelip vekillerle görüşmek isteyen kadınlara ve CHP'li vekillere polis saldırdı.

'Müftü nikahı' protestosuna polis saldırısı

AKP’nin müftülere nikah yetkisi veren gerici yasa tasarısına karşı Meclis önünde açıklama yapmak isteyen CHP’li milletvekilleri ve Ankara Kadın Platformu Üyelerine polis saldırdı.

Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar, müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarı hakkında milletvekilleriyle görüşmek için Meclis önüne geldi. Ancak kadınların bir kısmı engellemeyle karşılaştı. CHP’li vekiller konuyla ilgili açıklama yapmak isterken, polisten milletvekilleri ve Ankara Kadın Platformu Üyelerine müdahale geldi.

Kadınlar Meclis’e girmek için bekleyişlerini sürdürürken, CHP’li vekiller Platform üyelerinin Meclis’e alınmama gerekçelerini öğrenmek için Dikmen kapısı önüne geldi. Vekillerin burada yaptıkları açıklama esnasında polis saldırısı yaşandı.

CHP’li vekiller burada yaptıkları ortak açıklamada “Kadın haklarını savunmayın diye Meclis’te kadınlara giriş yasağı konuldu. Biz gidip bu karara baktık. Meclis Başkanlığı medeni kanuna sahip çıkıyor diye kadınlara giriş yasağı koydu. Biz bunu kabul etmiyoruz. Medeni hakları elinden alınan bütün kadınlar Mecliste olmalıdır. Meclisin bu kararını protesto ediyoruz. Bu anlayış yakında çok eşliliği de getirir. Biz kadınlarımıza ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.