Müftü nikahı Alt Komisyon'dan geçti!

AKP'nin müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesini öngören gerici yasa tasarısı alt komisyondan geçti.

Müftü nikahı Alt Komisyon'dan geçti!

AKP’nin müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesini öngören ve tepkilerin ardından alt komisyona gönderilen gerici yasa tasarısı, burada hiç bir değişiklik yapmadan kabul edildi.

Düzenleme, muhalefetin anayasa aykırılık itirazlarına rağmen oy çokluğu ile komisyondan geçti.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan alt komisyonda görüşülen düzenlemeye ilişkin, “Yasalar ihtiyaçlara göre düzenlenir. Şu anda memurların nikahlara yetişememe gibi bir durumu söz konusu olmadığı halde böyle bir düzenleme yapmak istiyorsunuz. Bu durum laik topluma aykırıdır. Laik toplum bu yetkiyi size vermez” ifadelerinde bulunurken, AKP Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın ise  düzenlemenin ‘ihtiyaç’ olarak görüldüğünü öne sürdü.

Aydın ayrıca, “Resmi nikah yapılsın biz buna karşı değiliz, Müftü yine devlet memuru. Yani biz neden müftülüklerdeki memurları belediyedeki memurla eşdeğer göremiyoruz” ifadelerini kullandı.

TBMM’ye sunulan ve alt komisyonda kabul edilen sözkonusu Nüfus Hizmetleri Kanunu tasarısı ile bazı Kanunlarda değişiklik yapılan tasarı kapsamında il ve ilçe müftülerine nikah kıyabilme yetkisi veriliyor.