Müfredat biziz: Evrim Ağacı, AKP gericiliğine karşı evrim derslerine başladı

MEB’in hazırladığı yeni müfredatla birlikte evrim konusunun müfredattan çıkartılması konusunda, “Müfredat Biziz” diyen Evrim Ağacı gönüllüleri, AKP gericiliğini delmek adına evrim derslerine başladı. Lise düzeyinde hazırladıkları materyallerle evrim konusunu herkese anlatmayı hedefleyen Evrim Ağacı, Youtube’a yükledikleri “Liseler İçin Evrim – Ders 1: Evrime Giriş ve Temel Tanımlar” isimli video ile birlikte derslerine başlamış oldu. Yaptıkları... View Article

Müfredat biziz: Evrim Ağacı, AKP gericiliğine karşı evrim derslerine başladı

MEB’in hazırladığı yeni müfredatla birlikte evrim konusunun müfredattan çıkartılması konusunda, “Müfredat Biziz” diyen Evrim Ağacı gönüllüleri, AKP gericiliğini delmek adına evrim derslerine başladı.

Lise düzeyinde hazırladıkları materyallerle evrim konusunu herkese anlatmayı hedefleyen Evrim Ağacı, Youtube’a yükledikleri “Liseler İçin Evrim – Ders 1: Evrime Giriş ve Temel Tanımlar” isimli video ile birlikte derslerine başlamış oldu.

Yaptıkları yazılı açıklamada “Evrimi öğrenmek, biyolojiyi anlamak için temeldir” diyen Evrim Ağacı üyeleri, projelerini şu şekilde duyurdu:

“Bu serimizde, lise müfredatından kaldırılan evrim konusunu, eğitim ve öğretim müfredatının aslen ele alması gereken şekilde ve hatta ötesinde bir şekilde anlatacağız. Bu dersleri gerek görsel, gerekse işitsel olarak takip edebilir ve biyoloji derslerinde öğrendiklerinizi, biyolojik bilimlerin tamamının omurgası olan evrimin ışığında anlamlandırabilirsiniz.”

Hazırlanan video’ya şu link üzerinden erişebilirsiniz:

http://gazetemanifesto.com/2016/03/30/roportaj-cmb-evrim-agaci-halka-bilim-tasimak-siyaseti-etkilemek-demektir/