Müdürden namaza gitmeyen imam hatiplilere sıra dayağı!

Bartın'da bir imam hatip ortaokulunda çok sayıda öğrencinin namaza gitmedikleri gerekçesiyle okul müdürü tarafından dövüldüğü öne sürüldü.

Müdürden namaza gitmeyen imam hatiplilere sıra dayağı!

Bartın Kumluca İmam Hatip Ortaokulu’nda geçen hafta içinde öğlen namazına katılmadıkları için 15 ortaöğretim öğrencisi okul müdürü tarafından okulda sıra dayağına çekildi. Öğrencilerin darp edilmesi üzerine veliler okula giderek, okul müdürünün çocuklarına şiddet uygulanmasına tepki gösterdi.

Bazı öğrenci velileri Kumluca’da sağlık kuruluşlarına başvurarak öğrencilerin fiziksel şiddete uğradığına dair darp raporu aldı. Okul müdürü hakkında savcılığa şikayette bulunuldu.

Bartın Eğitim Sen, Kumluca İmam Hatip Ortaokulu yönetimi ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin velilerle konuşarak şikayet dilekçelerini geri almaları konusunda baskı yaptığını söyledi.

Cemaat tipi akşam sohbetleri

Öte yandan Eğitim Sen, Kumluca Yatılı Bölge Ortaokulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı ile Hizmet Vakfı’nın imzaladığı protokol kapsamında gerici ve bilimdışı bir müfredatın yürürlükte olduğunu dile getirdi.

Sendika.org‘un aktardığına göre, öğrenci yurdunda akşam vaktinde etüt saatleri eklenerek cemaat tipi sohbetlere dahil edildiğini belirten Eğitim Sen, bu sohbetlere katılanların eğitimcilerin öğretim üyeleri gösterilmesine rağmen imamlar arasından seçildiğine dikkat çekti. Akşam sohbetlerinde Said’i Nursi kitapları dağıtıldığını belirten Eğitim Sen, “İmam hatip okullarında gerçekdışı hurafeler ile vaazlar verilmektedir” dedi.

Öğrencilerin öğlen namazına katılmadığı için darp edilmesi üzerine Bartın Eğitim Sen Yürütme Kurulu Başkanı Sedat Bora bir açıklama yayımladı. “Buradan Bartın’daki adli ve idari yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyoruz” denilen açıklamada Bora şunları söyledi:

“Bir okul müdürünün namaza gitmedikleri gerekçesi ile öğrencileri darp etmesi kabul edilemez bir durumdur. Eğitim Sen olarak takipçisiyiz.

Okullarımızda sözde protokol gereği yönetmeliklere ve yasalara aykırı olarak vakıflar, cemaatler ve yardım kuruluşları tarafından bilimsellikten uzak haremlik selamlık uygulamalar yapılmaktadır. Eğitim Sen olarak her zaman olduğu gibi bu tür bilim dışı ve laiklik ilkesine aykırı uygulamaların karşısında olacağız. Eğitimin tüm kademelerinde gericiliğe, şiddete, tacize, bilim ve ahlak dışı her türlü uygulamaya geçit vermeyeceğiz.”