Muammer Güler Hrant Dink davasına çağrıldı

Hrant Dink cinayeti davasında, dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler'in de aralarında bulunduğu 51 kişinin dinlenilmesine karar verildi.

Muammer Güler Hrant Dink davasına çağrıldı

Hrant Dink cinayeti davasında, eski İçişleri Bakanı ve eski İstanbul Valisi Muammer Güler’in de aralarında bulunduğu 51 kişinin tanık olarak dinlenilmesine karar verildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada, mahkeme, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski emniyet müdürleri Hanefi Avcı ve Emin Erslan ile gazeteci Nedim Şener’in de aralarında bulunduğu 51 kişinin tanık olarak dinlenilmesine karar verdi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada savunmasını yapan eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, cinayetle ilgili İstanbul’un üzerindeki suçu başka yere yıkmak için kendisine kumpas kurulduğunu iddia ederek, bütün amacın İstanbul’u sorumluluktan kurtarmak olduğunu savundu.

Yılmazer, kendisinin itibarsızlaştırılması için Ergenekon sanıklarının beraat ettirildiğini öne sürdü.

Tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’in bu hallerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın 6, 7, 9 ve 10 Şubat tarihlerinde yapılmasını kararlaştırdı.

Tehdit etmişti

Dönemin İstanbul Valisi olan Güler’in, dava kapsamında hakim karşısına çıkarılmaması büyük tepki çekmişti. Dink’in, Güler’in talimatı üzerine makama çağrıldığı ve MİT mensupları tarafından tehdit edildiği biliniyor.