MSM'nin kundaklanmasına karşı basın açıklaması: Sanatla idare edilen bir ülke kurulana dek pes etmeyeceğiz!

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin kundaklanması ile ilgili basın açıklaması düzenlendi.

MSM'nin kundaklanmasına karşı basın açıklaması: Sanatla idare edilen bir ülke kurulana dek pes etmeyeceğiz!

20 Şubat gecesi Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin (MSM) kundaklanmasının ardından, bugün saldırıya karşı bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasında MSM öğrencileri “Okulumuza karşı yapılan bu saldırıyı hiçbir şekilde kabul etmiyor ve bunu yapanların en kısa sürede cezalandırılmalarını istiyoruz. Toplumun her kesiminin maruz kaldığı bu şiddet ortamının karşılığı dün olduğu gibi bugün de sanatta mevcuttur. Sanatı idare eden değil, sanatla idare edilen bir ülke kurulana dek pes etmeyeceğiz, karanlığa teslim olmayacağız” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bizler bu binanın her bir odasına seslerimizi, kalemlerimizi, sözlerimizi eğittik. bunu yaparken de ötekileştirilen, sesi kısılan, yok sayılan insanlar için de güçlü olmayı öğrendik. Bu gücü paçavra dedikleri heykellerden, müstehcen gördükleri resimlerden, bomba saydıkları kitaplardan, sakıncalı olduğuna inandıkları edebiyatımızdan aldık ve bu gücü sonuna kadar sanat kurumlarımızın yok edilmesine karşı kullanacağız, susmayacağız, son sözleri onların ateşlerine teslim etmeyeceğiz.”

Çeşitli tiyatro oyunları ve müzik dinletileriyle geçen gün, basın açıklamasının ardından Halk Arenası programıyla sonlandırıldı.

Basın açıklamasına Eğitim-İş ve Başkanlığa Hayır Komiteleri de destek verdi.