Mizah dergisi Gırgır kapatıldı, çalışanlarının tümü işten çıkarıldı!

Haftalık mizah dergisi Gırgır, yayınladığı bir karikatür bahane edilerek kapatıldı, çalışanlarının işlerine son verildi.

Mizah dergisi Gırgır kapatıldı, çalışanlarının tümü işten çıkarıldı!

Haftalık mizah dergisi Gırgır’ın son sayısında yayınladığı Musa peygamber karikatürü dolayısıyla kapatıldığı ve çalışanlarının işlerine son verildiği öğrenildi.

Gırgır’daki sözkonusu karikatür nedeniyle dergi hedef haline gelirken, kimi sosyal medya kullanıcıları Paris’teki Charlie Hebdo Katliamı’na gönderme yaparak benzer bir saldırının gerekliliğine işaret etmişti.

Daha sonrasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın da “Bunun adı mizah ve ifade özgürlüğü değil, ahlaksızlık ve nefret suçudur” demişti.

Sözcü’de yer alan habere göre dergi, yayıncı şirket tarafın bugünden itibaren kapatılırken, çalışanlarının da tümü işten çıkarıldı.

Yayıncı şirketin avukatı tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Gırgır dergisinin son sayısında yayınlanan hoş olmayan karikatür nedeniyle yayıncı şirket Gırgır dergisinin kapatılmasına ve dergide çalışanların tamamının işten çıkarılmasına karar vermiştir. Bu karikatürün yayınlanması en başta toplumumuzu rahatsız ettiği gibi, yayıncı şirketi de çok rahatsız etmiştir. Karikatürün firmayı zor durumda bırakmak amacıyla kötü niyetli çalışan kişi veya kişiler tarafından yayınlandığını düşünüyoruz. Kasti bir tutum söz konusudur. Dini değerlerin aşağılandığı bu karikatür kötü niyetli bir tutumla çizilerek, yayıncı şirkete danışılmadan, adeta gizlenerek, son anda habersizce yayına verilmiştir. Bunu yapan çalışanlar dini değerleri aşağılamak suretiyle suç işlemiştir. Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız.”