MİT'e bağlı casusluk suçlamasıyla gözaltına alınan Türk vatandaşının davası başlıyor

Almanya'da MİT'e bağlı casusluk yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan Türk vatandaşın davası görülmeye başlanacak.

MİT'e bağlı casusluk suçlamasıyla gözaltına alınan Türk vatandaşının davası başlıyor

2016 yılının Aralık ayında Almanya’da casusluk yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan Türk vatandaşı Mehmet Ş’nin davası haftaya görülmeye başlanıyor.

7 Ağustos Perşembe günü görülmeye başlanacak olan davada casusluk yapmakla suçlanan Mehmet Fatih Ş., Eylül 2015 ile Aralık 2016 tarihleri arasında Almanya’da yaşayan Kürtler hakkında casusluk faaliyetleri yürüttüğü ve bunun karşılığında 30 bin euro kazanç elde etmekle suçlanıyor.

DW Türkçe’nin yaptığı habere göre, Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi’nin yaptığı açıklamada Mehmet Ş.’nin görevinin Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin (NAV-DEM) yöneticilerinden Yüksel Koç’u ve ailesini gözetlemek olduğu ifade edildi. 2013 yılından beri Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) içinde çalıştığı tahmin edilen Mehmet Ş., görevi gereği Yüksel Koç’u gözetlemek için şehir değiştirerek Almanya’nın Bremen kentine taşındığı ve Koç’un yakın çevresi ile iletişim kurarak Koç hakkında istihbarat topladığı belirtildi.

MİT’teki amirleri ile e-posta aracılığıyla temas halinde olduğu da ifade edildi.

Beş yıla kadar hapis

Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi’nin yaptığı açıklamaya göre söz konusu davanın dokuz duruşma olarak planlandığı belirtiliyor. Yargılanacak olan Mehmet Ş.’nin suçlu bulunması halinde beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek.