Mısır piramitlerine tırmanan Türk üniversiteli gözaltına alındı: "İhtişamı görünce dayanamadım"

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencisi, Mısır'daki piramitlere tırmanınca gözaltına alındı.

Mısır piramitlerine tırmanan Türk üniversiteli gözaltına alındı:

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencisi Fatih Kömürcü Mısır’da bulunan Keops Piramidi’ne tırmandı. Bu davranışı nedeniyle bir geceyi nezarette geçiren Kömürcü, tüm görselleri silmesi şartıyla serbest bırakıldı.

Mısır’daki Keops Piramidi’ne tırmandığı için gözaltına alınan Fatih Kömürcü (23), fotoğraf ve videoları silmesi koşuluyla 24 saat sonra serbest bırakıldı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi arkeoloji Bölümü öğrencisi Fatih Kömürcü, daha önce de Alman ve Rus turistlerin tırmandığı piramitlerin ihtişamını görünce kendisini tutamadığını ve bir anda kendini Keops’un zirvesinde bulduğunu söyledi.

“Silerken ağladım”

Aşağı indikten sonra karakola götürüldüğünü anlatan Kömürcü, “Fotoğrafları ve görüntüleri silmek şartıyla beni serbest bırakacaklarını söylediler ama kabul etmedim. Bu nedenle gözaltına aldılar. Bir gece nezarette kaldıktan sonra daha fazla dayanamayacağımı anladım ve zirvede çektiğim bütün görselleri silmeyi kabul ettim. Savcılıkta, çektiğim fotoğraflar ve videolar silinirken gözyaşlarımı tutamadım ağladım. İnternetten indirdiğim bir program sayesinde bazı fotoğrafları kurtarmayı başardım, ancak videoları henüz kurtaramadım” diye konuştu.