Mısır ordusundan 235 kişinin öldürüldüğü saldırıya dair açıklama

Mısır ordusu, Ravda Camisi'ne yönelik bombalı ve silahlı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden bazılarının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Mısır ordusundan 235 kişinin öldürüldüğü saldırıya dair açıklama

Mısır’da dün Sina yarımadasının kuzeyindeki Ariş kentinde bir camiye cuma namazı sırasında bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Ravza camisi yakınında düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 235 kişi öldü, 120 kişi de yaralandı.

Yerel güvenlik güçleri, camiye gelenlere 4 araçtan ateş açıldığını belirtti. Görgü tanıkları saldırganların askeri üniforma giydiğini aktardı.

Yerel kaynaklar saldırının düzenlendiği camiyi ağırlıklı olarak Sufilerin kullandığını söyledi. IŞİD Sufileri dinsizlikle suçlamış ve Sufilere yönelik saldırılar düzenlemişti.

Saldırganlardan bazıları etkisiz hala getirildi

Mısır ordusu, Ravda Camisi’ne yönelik bombalı ve silahlı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden bazılarının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Ordu Sözcüsü Albay Tamir er-Rufai, yaptığı yazılı açıklamada hava kuvvetlerinin teröristleri takip ettiğini, Ariş’in El-Hades bölgesinde yerlerini tespit ettikten sonra saldırganların içinde bulunduğu bazı araçları imha ettiğini belirtti.

Rufai, hava saldırısında araçlardaki teröristlerin etkisiz hale getirildiğini ifade ederken, sayıya ilişkin bilgi vermedi.

Ordu Sözcüsü ayrıca bölgede yapılan arama ve tarama faaliyetlerinde silah ve cephanelik bulunan bazı terör hücrelerinin de hedef alındığını kaydetti.