Mısır Hürriyet'i yasakladı

Mısır'da Hürriyet'in İngilizce yayın organı Hürriyet Daily News'e erişim engeli getirildiği öğrenildi.

Mısır Hürriyet'i yasakladı

Hürriyet’in İngilizce yayın organı Hürriyet Daily News’e Mısır’da erişim engeli getirildiği öğrenildi.

Hürriyet Daily News’in Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, erişim engelini bugünkü köşesinde şu ifadelerle duyurdu:

Türkiye’de önemli bir kesim Suudi Arabistan’a bakınca sadece maddi kazanç ya da kayıpları değil, Kabe’yi, Mekke’yi, Medine’yi de görüyor, hatta daha çok onları görüyor. Gerçi Cumhurbaşkanı son birkaç gündür Suudi Kralı Salman’a “Kabe’nin Hizmetkarı” sıfatıyla överek çağrıda bulundu, büyüklük göstermesini istedi. O arada da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu Riyad’a gönderdi.

Ama Riyad tutumunu Çavuşoğlu’nun gezisini takip eden TRT muhabirini gözaltına alıp bırakarak vücut diliyle gösterdi. (Bu arada Suudi Arabistan çizgisinde devam eden Mısır’daki Abdülfettah Sisi yönetimi çok sayıda yabancı haber sitesine internet erişimini engelledi. Engellenenler arasında yayın yönetmenliğini yaptığım Hürriyet Daily News da var. Kınıyorum.)

93 siteye engel

Kahire merkezli Düşünce ve İfade Özgürlüğü Derneği’ne (AFTE) göre ülkede dün 15 siteye daha erişim engellendi. Dernek verilerine göre 24 Mayıs’ta başlayan engellemelerle birlikte ülkede erişimi engellenen toplam site sayısı 93’e yükselmiş oldu. 11 Haziran’da İngilizce yayın yapan Daily Sabah gazetesinin internet sitesi de dahil olmak pek çok siteye erişim sağlanamamıştı. Erişime engellenen diğer internet siteleri arasında Katar merkezli Al Jazeera, HuffPost Arabi, Mada Masr, Daily News Egypt, Elborsa ve Masr Al Arabia gibi haber siteleri de bulunuyor.

11 Haziran’da İngilizce yayın yapan Daily Sabah gazetesinin internet sitesi de dahil olmak pek çok siteye erişim sağlanamamıştı. Erişime engellenen diğer internet siteleri arasında Katar merkezli Al Jazeera, HuffPost Arabi, Mada Masr, Daily News Egypt, Elborsa ve Masr Al Arabia gibi haber siteleri de bulunuyor.