Milyonlarca çalışanın kullandığı yemek kartlarına işletmecilerden boykot kararı

Türkiye'de milyonlarca çalışanın kullandığı yemek kartları (ticket) restoran sahipleri tarafından boykot edilecek.

Milyonlarca çalışanın kullandığı yemek kartlarına işletmecilerden boykot kararı

Türkiye’de milyonlarca çalışanın kullandığı yemek kartları (ticket) restoran sahipleri tarafından boykot edilecek. Yüksek komisyon ücretlerinden yakınan işletmeciler, “Türkiye bu zor günlerden geçerken yemek kartları bir de 15 günlük ödeme sürelerini 30 bazıları 60 güne çıkardılar” dedi.

Hürriyet Gazetesi’nden Ceyhun Kuburlu‘nun haberine göre; 3.5 milyona yakın çalışanın kullandığı yemek kartları (eski adıyla ticket) yüksek komisyon ücretleri ve uzun ödeme süreleri nedeniyle restoran sahiplerini zora soktu. Türkiye’de 200 bine yakın noktada kullanılan bu kartlarla ilgili olarak harekete geçen Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES), “Eğer komisyon ücretleri ve ödeme süreleri ile ilgili bir düzenleme yapılmazsa, tüm restoranlarda bu kartların kullanımını kaldıracağız. Bu zor günlerde herkes birbirine destek olurken, bu şirketler de bir şey yapmalı” açıklamasını yaptı.

“Komisyon ücreti yüksek”

Konuyla ilgili Ekonomi Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile görüşmeler yaptıklarını anlatan TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, “Türkiye’de bu 9-10 civarında yemek kartı markası var. Ancak pazarın yüzde 90’ı 4 markanın elinde. Bu markalar merkezlerinin bulunduğu Avrupa ülkelerinde yüzde 2-3 arası komisyonlarla çalışıyor. Ancak Türkiye’de bu oran 9-10 civarında. Yıllardır bu işin düzelmesi gerektiğini anlattık. Ama bir türlü sonuç alamadık. Bunlar yetmezmiş gibi şimdi de ödeme sürelerini geciktiriyorlar. Türkiye bu zor günleri yaşarken bu firmalarda restoran ve lokantalarımızı zora sokuyor.”