"Milli takım ve spor camiası zarar görmesin diye itirafları gizli tutuluyor"

Futbolcu Bekir İrtegün'ün serbest bırakılmasını sağlayan itiraf ettiği isimler gizli tutuluyor.

Telefonunda ‘Bylock’ programı olduğu tespitiyle gözaltına alınan eski Fenerbahçeli ve Başakşehirsporlu futbolcu Bekir İrtegün, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. İrtegün’ün serbest bırakılma nedeninin itirafçı olması olduğu ileri sürülürken, savcılığa çok önemli isimler verdiği iddia edildi.

AKP’nin yayın organlarından Akşam‘da yer alan habere göre İrtegün, cep telefonuna ByLock’u yükleyen kişinin “FETÖ’nün spor imamı olduğunu” söyledi. İrtegün, ismini verdiği spor imamının, 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından “dua göndeririz kamplarda kendini yalnız hissetmezsin” diyerek ByLock yüklediğini söyledi. Spor imamının da firari olarak arandığı öğrenildi.

Fenerbahçe’ye yönelik şike operasyonuna ilişkin soruyu da yanıtlayan İrtegün, “Cemaatin benden bu yönde bir talebi olmadı” dedi.

Haberde yer alan iddiaya göre İrtegün, savcıya öyle isimler verdi ki, itirafçı kabul edilerek serbest bırakıldı. Savcılık da itiraflarda geçen isimler nedeniyle Milli Takım ve spor camiasına zarar gelmemesi için ifadelerin gizliliğine özen gösterdi.

İrtegün’ün itirafları dolayısıyla operasyon önümüzdeki günlerde Türk futbolunun önemli isimlerine uzanabilir.