Yüzlerce asker zehirlendi, ziyarete gelen Bakan Işık protesto edildi!

Manisa'da askeriyede meydana gelen toplu zehirlenme skandalına ilişkin Milli Savunma Bakanı'ndan açıklama geldi.

Yüzlerce asker zehirlendi, ziyarete gelen Bakan Işık protesto edildi!

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda yaşanan ve ilde bir ay içinde 3’üncü meydana gelen toplu zehirlenme skandalına ilişkin Milli Savunma Bakanı’ndan açıklama geldi. Bakan Işık hayati tehlikesi bulunan askerin olmadığını öne sürerken, kışlaya yemek sağlayan şirketle sözleşmenin feshedildiğini bildirdi.

Kara Kuvvetleri Komutanı ile birlikte Manisa’ya gelen Bakan Fikri Işık, yaptığı açıklamada, “Bu akşam, akşam yemeğinde 5 bin 470 askerimiz yemek yedi. Bu yemekten etkilenen asker sayımız 590. Bu askerlerimizin hemen ilk muayeneleri ve müdahaleleri revir başta olmak üzere yapıldı. Hastenelere sevk edilen sayı 372. Şu an hastanelerdeki asker sayısı 72. Hayati tehlikesi yok. Yoğun bakımda olan askerimiz de yok. İlk değerlendirmede suda herhangi bir problem yok. Yemek firması ihalesinin fesih edilmesi kararı aldık.Yemek dışındaki olasılıklar da değerlendiriliyor. 21 mayıstaki olayda yemekte salmonella bulundu.” dedi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, bazı askerlerin durumunun kritik olduğunu kaydetmişti.
 

Bakan Işık’a hastane önünde tepki

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, EDOK Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Vali Mustafa Hakan Güvençer, AKP’li Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Murat Baybatur ile birlikte Manisa Merkez Efendi Hastanesi’nde tedaviye alınan askerleri ziyaret ederken, Bakan Işık’a hastane girişinde bazı vatandaşlar ve asker yakınları tepki gösterdi.

Polis hastane girişinde yoğun güvenlik önlemi alırken, grup ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı.