Milli Eğitim Bakanı'ndan üniversite sınavlarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, TEOG'dan sonra üniversite sınavlarının da değiştirileceğine ilişkin açıklamalar için konuştu.

Milli Eğitim Bakanı'ndan üniversite sınavlarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, TEOG’dan sonra üniversite sınavının da kaldırılacağı sorusuna, “AK Parti’nin seçim beyannamesinde vardı. Ne zaman olur bilmiyorum.” diye cevap verdi.

TRT Haber‘de eğitim gündemini değerlendiren Yılmaz, TEOG’un kaldırılmasının ardından yerine uygulanacak yeni sisteme ve ünivesiteye giriş sınavlarına ilişkin şunları söyledi:

1 ay içinde açıklarız

“Mevcut yaşadığımız durumun bir resmini çekelim. Benim de TEOG’dan geçmiş evladım var, TEOG’un ne olduğunu ne olmadığını bilirim. Damdan düşmüşüz. Milli Eğitim Bakanlığımız ölçme değerlendirme konusunda Türkiye’nin en uzman kuruluşu. Bakanlar Kuruluna sunacağız. Bir ay içerisinde Bakanlar Kurulu’na sunarız, tamamdır denildikten sonra hemen açıklarız.

Üniversiteye giriş sınavları

“Yeni liseye geçiş sistemi üzerinde çalışıyoruz. Yeni sistemi bir ay içinde Bakanlar Kurulu’na sunacağız. Bizim programımızda var, ‘üniversite sınavları birden fazla yapılacaktır’ diye. Üzerinde çalışıyorlar. Olgunlaştığında inşallah halkımızın önünü sunulacak”