Milli Eğitim Bakanı tepkileri böyle yanıtladı: Beden eğitimi dersinde Atatürk'ün sözleri öğretiliyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni müfredatta Atatürkçülüğün kaldırıldığı yönündeki tepkileri yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı tepkileri böyle yanıtladı: Beden eğitimi dersinde Atatürk'ün sözleri öğretiliyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni müfredatta Atatürkçülüğün kaldırıldığı yönündeki tepkilere “9, 10, 11, ve 12’nci sınıflarda Atatürk’ün beden eğitimi ile ilgili sözleri öğretiliyor” diye yanıt verdi.

Sivas’ta “Sivas Değerleri Fuarı”nın açılış programına katılan Bakan Yılmaz, burada müfredat tartışmaları ile ilgili konulara değindi.

“Daha kaliteli bir eğitim için müfredatı değiştirdik.” diyen Yılmaz, gericilikle doldurulmuş müfredat için “En çağdaş, en demokratik, en bilimsel müfredatı yaptık ve evlatlarımıza bu yeni müfredatla eğitim vereceğiz.” diye konuştu.

Atatürk’ün beden eğitimi ile ilgili sözleri öğretiliyormuş

Müfredattan Atatürkçülüğün kaldırıldığı tartışmasıyla ilgili konuşan Bakan Yılmaz şunları söyledi:

“Yine bir başkası da diyor ki, ‘Müfredatta Atatürkçülük kaldırıldı’ diyor. Bizim hem ortaokul sonda hem lise sonda İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi var. Yeni müfredatta beden eğitimi ve spor dersi zorunludur 9, 10, 11, ve 12’nci sınıflarda, burada Atatürk’ün beden eğitimi ile ilgili sözleri öğretiliyor. Atatürk’ün sözlerinden hareketle Atatürk’ün spora ve sporcuya verdiği önemi açıklar. Bir başka kazanım, Atatürk’ün sporla ilgili sözlerinden oluşan poster hazırlar. Bir başka kazanım, Atatürk’ün ilgilendiğin spor dallarını tanıtan sunu hazırlar.”