Milli Eğitim Bakanı sınav sistemiyle ilgili yaptığı açıklamada hiçbir şey söylemedi

Milli Eğitim Bakanı, 1 günde Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla değişen ve milyonlarca insanın aklında soru işaretleri yaratan sınav sistemleriyle ilgili açıklamalarda(!) bulundu.

Milli Eğitim Bakanı sınav sistemiyle ilgili yaptığı açıklamada hiçbir şey söylemedi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yımaz katıldığı bir televizyon programında 1 günde Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla değişen ve milyonlarca öğrencinin ve velilerinin aklında soru işaretleri yaratan sınav sistemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Tayyip Erdoğan’ın acele bir şekilde açıkladığı sınav sistemiyle ilgili değişiklikler sonrasında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kaldırılan sınav sisteminin yerine ne konulacağı konusunda somut olarak hiçbir planları olmadığını da “Zamanı olgunlaştığında halkın önüne sunulacak” sözleriyle ortaya koymuş oldu.

“Çocuklarımıza Atatürkçülük ile ilgili kazanımları vermediğimizi kimse söyleyemez” diye konuşan İsmet Yılmaz, “Evlatlarımızın daha bilimsel bir sistem içerisinde eğitimini tamamlamalarını istiyoruz” diye sözlerine devam etti. Sözünü ettiği “daha bilimsel sistem”in ne olduğu konusunda hiçbir şey söylemeyen Milli Eğitim Bakanı, müfredattan kaldırılan bilimsel teorinin temel taşlarından bir tanesi olan Evrim Teorisi’nin kaldırılmasıyla söz konusu iddiasının nasıl gerçekleşeceği konusunda da akıllarda soru işaretlerini gideremedi.