MHP'li muhalifler "Hayır" için sokağa iniyor

MHP'li muhaliferin 81 ilde "Hayır" kampanyası için sahaya ineceği öğrenildi.

MHP'li muhalifler

MHP’de başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliğine destek konusunda parti yönetimiyle ayrı düşen milletvekillerinin sokağa inerek “Hayır” çalışması için kampanyaya başlayacağı öğrenildi.

MHP’li muhalif isimlerden Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, kampanya çerçevesinde STK’larla işbirliği yapacaklarını, ayrıca sosyal medyayı da etkin bir şekilde kullanacaklarını söyledi.

Yüzde 70-80 “Hayır” diyor

Gazeteduvar’dan Nergis Demirkaya‘nın haberine göre, MHP’li muhalifler sahaya çıkmak için hazırlıklarını bitirmek üzere. Meclis’teki oylamalarda “Hayır” diyen MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, parti tabanının genel merkeze ‘ateş püskürdüğü’nü söylüyor. Parti tabanının yüzde 70-80 oranında “Hayır” dediğini söyleyen Halaçoğlu, “Biz sahaya çıkarız da onlar çıkabilir mi?” diye soruyor.

Referandum sürecinde partiden bağımsız olarak bir kampanya için çalışmaya başladıklarını söyleyen Halaçoğlu “Biz parti olarak hareket etmiyoruz. Partilerle de işbirliği içinde çalışmayacağız. Bir platform oluşturup sadece MHP tabanına değil, -MHP tabanı zaten yüzde 70-80 hayır diyor- tüm seçmenlere sesleneceğiz. Biliyoruz ki AKP tabanında da hayır diyecek çok insan var. Bu mesele şu anki hükümet, cumhurbaşkanı meselesi değil, bu mesele Türkiye’nin geleceği meselesi. Kim gelirse gelsin tek başına bir yönetim tarzını kabullenmemiz mümkün değil.” diye konuşuyor.