MHP'den tepki çeken düzenlemeye beklenen destek

MHP, AKP'ye ‘müftülere resmi nikah yetkisi’ne de destek verecek

MHP'den tepki çeken düzenlemeye beklenen destek

AKP’yi kritik bir çok başlıkta yalnız bırakmayan MHP, son olarak müftülere resmi nikah kıyabilmeleri için yapılacak yasal düzenlemeye de destek vermekte de geri durmayacağını açıkladı.

Partisi adına AA‘ya konu ile açıklamalarda bulunan MHP Grup Başkan Vekili Erhan Usta, tepki çeken düzenlemeye desteklerini savunurken, resmi nikahı kıyılmadan belli bir süre dini nikah üzerinden evliliklerin sürdürüldüğünü, bunun da istismara neden olan yanları olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

“Hukuki sorunlar çıkartıyor. Çünkü hiçbir hak iddia edemiyor. Dolayısıyla her halükarda bizim bu ülkede resmi nikahı yaygınlaştırmamız lazım. Şimdi buna katkı verecek mi bu yapılan düzenleme? Buna katkı verecek. Kritik husus şu; kim tarafından yapılırsa yapılsın, ister belediye memuru, isterse müftülük mensupları tarafından yapılsın, bunun medeni hukuk çerçevesinde olması lazım. Medeni Kanun çerçevesinde olduktan sonra ve yapan kişi de nihayetinde aslında memur, belediyedeki memur nasıl devletin memuruysa yani ha belediye binasına gidecek insanlar ya da ha hükümet konağına gidecek. Hatta hükümet konağı merkezi idarenin birimidir. Dolayısıyla merkezle, devletin esas organlarıyla irtibatı daha yüksektir. Dolayısıyla burada biz bir sıkıntı görmüyoruz. Bunun yaygınlaşmasına vesile olacağını düşünüyoruz.

http://gazetemanifesto.com/2017/07/28/ilerici-kadinlar-dernegi-kadin-haklarina-saldiri-tasarisi-derhal-geri-cekilmelidir/