MHP'den Arif Şirin'e: Onda köpeğin havlamasındaki estetik dahi yok

AKP'nin ortağı MHP'de kavgalar devam ediyor.

MHP'den Arif Şirin'e: Onda köpeğin havlamasındaki estetik dahi yok

AKP’ye 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana kritik bir çok başlıkta desteğini esirgemeyen MHP’de kavgalar durulmuyor. Bahçeli yönetiminin hedefinde bu kez ‘ülkücü’ kimliğiyle ve ‘Ozan Arif’ adıyla bilinen Arif Şirin var.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Arif Şirin’e Devlet Bahçeli’yi hedef aldığı iddia edilen ‘Şerefsiz’ isimli şiiri nedeniyle sert sözlerle yüklendi.  Şirin’in şiirinde sık sık geçen ‘şerefsiz’ ifadeleriyle MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hedef alındığı iddia edilmiş ve hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

MHP Genel Sekreteri Büyükataman partisinin yayın organı Ortadoğu‘daki yazısında, Şirin’i ağır ifadelerle hedef aldı. O yazıdan bazı bölümler şöyle:

– Ozan ifadesi ahlaksızlığın, kişisel kinlerin, ucube sözlerin limanı değildir. Köpeğin havlamasında dahi bir estetik bulunurken Arif Şirin’de bu estetik görülmemektedir. Bu açıdan Türkiye’de yaygın olan ozan ve aşıklık geleneğinden gelen hiç kimse bu zatı ozan olarak tanımlamamaktadır.

– Geriye bu şahsın meczup olduğundan başka bir ihtimal kalmamaktadır. Bu meczubu muhatap almak mümkün dahi değildir. Bizimkisi teşbihte hata olmasın afkuran ite hoşt demekten ibarettir.

– Son olarak 90’lı yılların ünlü eserlerinden Ülkü Aker’in sözlerini yazdığı ‘Akşamcı Arif’ isimli eser tam olarak bu meczubu anlatmaktadır. Dilerse çevirip çevirip dinleyip kendini bulabilir. Velhasılkelam devlet şereftir, şerefsizler ne bilir.