MHP 'tamamen duygusal': 'Evet' yatırımımızdan elde edeceğimiz yüksek kâra göz diktiler

MHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin 'Evet' kararına yönelik eleştirileri yanıtlarken dikkat çeken ifadeler kullandı.

MHP 'tamamen duygusal': 'Evet' yatırımımızdan elde edeceğimiz yüksek kâra göz diktiler

AKP’nin 16 Nisan’daki ortağı MHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin kararına yönelik eleştirileri yanıtlarken “MHP’nin ‘Evet’ yatırımından elde edeceği yüksek kâra göz dikmişlerdir” ifadesini kullandı.

MHP’nin “Başkanlık sistemi” sevdasının arkasında Devlet Bahçeli’nin 16 Nisan’da ‘Evet’ sonucu çıkması halinde “Başkan Yardımcısı olarak görev yapacağı ve milletvekili sayısının 600’e çıkarılmasında da MHP’ye ayrılacak ‘kontenjan’ın gözetildiği öne sürülmüştü.

“Yüksek kâra göz diktiler”

İddialar karşısında MHP’den siyasi pazarlık olmadığı yönünde açıklamalar gelirken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın partisinin yayın organı olan Ortadoğu gazetesinin bugünkü manşetine taşınan açıklamasında “Birtakım çıkarcılar, kripto FETÖ’ler ve kamuoyu araştırma şirketi üzerinden algı yönetimi hizmeti verenler, MHP’nin ‘Evet’ yatırımından elde edeceği yüksek kâra göz dikmişlerdir” ifadelerini kullandı.

“Broker’lar iş başında”

Semih Yalçın, referandum süreci sona doğru yaklaşırken, “siyaset borsasında bütün oyunların MHP üzerinden kurulduğunu, bütün hesapların MHP üzerinden yapıldığını”söyledi. Yalçın, “16 Nisan’da ortaya çıkacak muhtemel bir olumsuz sonucu şimdiden MHP’ye fatura etmek isteyenlerle MHP’nin elde edeceği kârı en aza indirmeye ve beklenti satın almaya çalışan politika ‘broker’ları piyasada iş başındadır” diye konuştu.

Yalçın, şunları söyledi: “Söz konusu çıkar çevreleri; MHP hakkında öteden beri yenemedikleri, engel olamadıkları ön yargılarını şüphe uyandırıcı söylemlerle kamuoyuna yansıtmakta, referandum için ‘Evet’ kampanyasının MHP ile birlikte yapılmasını AKP açısından handikap olarak göstermeye çalışmaktadır.”