Metrobüslerde yeni uygulama: Varış noktasına kadar durmayacak

İstanbul'da her gün yüzbinlerce kişinin kullandığı metrobüslerde 'ring' dönemi başlıyor.

Metrobüslerde yeni uygulama: Varış noktasına kadar durmayacak

İstanbul’da toplu ulaşımın önemli bir ayağını oluşturan metrobüs seferlerinde yarından itibaren yeni bir uygulama başlayacak. Kentte her gün yüzbinlerce kişinin kullandığı metrobüslerde ‘ring’ dönemi başlıyor.

Metrobüs duraklarına asılan afişlerle duyurulan uygulamaya göre; Avcılar, Beylikdüzü Söğütlüçeşme ve Zincirlikuyu ana istasyonlarından kalkan metrobüsler, varış noktasına kadar hiç durmadan devam edip, seferini tamamlayacak.

İETT’den yapılan duyuruda, “09.03.2017 Perşembe günü Beylikdüzü son durak, Avcılar, Zincirlikuyu ve Söğütlüçeşme istasyonlarımızda yolcularımızın hızlı ve daha konforlu seyahat etmeleri için yukarıda ismi geçen istasyonlarımızda araçlarımız ring olarak çalışacaktır. (Araçlarımız bu istasyonlarımızda bekleme yapmayacaktır) Önemli duyurulur” denildi.

[Haber görseli]

Beyaz Masa: 34 Z’de denendi

Cumhuriyet‘te yer alan habere göre, konuyla ilgili olarak bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa, ‘ring’ uygulamasının deneme sürecinde olduğunu, 34Z hattında denendiğini, yapılacak anketler sonucunda onaylanması durumunda, dört ana duraktan kalkan metrobüslerin, varış noktasına kadar tüm durakları pas geçerek seferini tamamlayacağını söyledi.