Metalde adım adım greve: ABB işçileri 'evet' dedi

Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) ile DİSK’e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanmasının ardından, bağlı fabrikalarda grev oylamaları yapıldı. General Elektrik ve Schneider Enerji’de yapılan oylamaların ardından, son grev oylaması da ABB fabrikalarında yapıldı. Dün yapılan oylamada ABB işçileri greve ‘evet’ diyerek EMİS’e karşı mücadele kararlılıklarını gösterdi. Birleşik Metal-İş... View Article

Metalde adım adım greve: ABB işçileri 'evet' dedi

Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) ile DİSK’e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanmasının ardından, bağlı fabrikalarda grev oylamaları yapıldı.

General Elektrik ve Schneider Enerji’de yapılan oylamaların ardından, son grev oylaması da ABB fabrikalarında yapıldı. Dün yapılan oylamada ABB işçileri greve ‘evet’ diyerek EMİS’e karşı mücadele kararlılıklarını gösterdi.

Birleşik Metal-İş Sendikası 26 Aralık 2016 tarihinde grev kararı alarak, aynı gün işyerlerinde ilan etmiş ve 20 Ocak 2017’de grev uygulamasının başlayacağını duyurmuştu.